Mesajul medicilor către protestatari, de Ziua Mondială a Sănătății: "Ajunge! Lăsați-ne să ne facem treaba"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Medicii de la urgențe primesc ajutor. Medicii de familie vor face muncă voluntară zilnic
Medicii de la urgențe primesc ajutor. Medicii de familie vor face muncă voluntară zilnic

Federația Sanitas a transmis, miercuri, 7 aprilie, un mesaj de Ziua Mondială a Sănătățîi, în care face referire la protesatarii din ultima perioada. "Ajunge", este mesajul transmis de sindicaliști care cer doar să fie lăsăți să-și facă treaba. În plus, reprezentanții sindicaliștilor anunță că, dacă protestatari sau familiile acestora vor avea nevoie de asistent medical, vor fi tratați cu grijă de către cei făcuți recent "asasini".

"Cuvintele sunt prea puține pentru a exprimă cu adevărat respectul și aprecierea pentru echipele medicale, mai ales în această perioada când un virus parșiv a pus pe stand-by întreagă planetă, iar oamenii aceștia sunt primul scut - și uneori singurul - între boală și restul lumii. Tocmai pentru a păstra prețuirea și valoarea de simbol specifice acestei zile de sărbătoare, facem un apel către cei care, cu câteva zile în urmă, strigau în piață publică "Jos Medicii!": aveți minimă decentă că, măcar astăzi, să încercați să înțelegeți că fără acești oameni, SĂNĂTATEA nu ar putea fi sărbătorită de către foarte mulți dintre noi", au transmis, rerezentantii Saitas.

Aceștia au și un alt mesaj direct pentru protestatari: "Este dreptul dumneaoastra să va exprimați public opiniile și nemulțumirile! Este dreptul dumneavoastră să nu credeți într-un virus numai pentru că "nu-l puteți pipăi" că să strigați "există!". Dar este și dreptul nostru, al celor care ne luptăm zi de zi cu boală, cu neputință și cu moartea, să va cerem să ne lăsăți să ne facem treaba!

În ultimul an de zile am fost, rând pe rând, "incompetenți", "șpăgari", "vânduți celor ce vor să distrugă lumea" sau mai nou "asasini"... Ei bine, tuturor celor care le este mai la îndemna să accepte o teorie a conspirației decât să înțeleagă că traiul într-o societate vine "la pachet" cu drepturi și obligațîi, le spunem doar atât: AJUNGE". Sindicaliștii anunță că protestatarii sau familiile acestora vor fi tratați dacă ajung la spiță. "Și da, dacă vreunul dintre cei care, cu câteva zile în urmă, aruncă cu vorbe grele în tot personalul medical, sau poate familia lui, vor avea nevoie de servicii de sănătate, îi vom trata cu aceeași grijă că pe toți ceilalți pacienți. Pentru că ne-am asumat această responsabilitate atunci când ne-am ales profesiile... Aceste profesii pe care lumea întreagă le omagiază astăzi, de ZIUA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚIi", au mai trasmis sindicaliștii.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel