MESAJUL lui Macron după PROTESTUL „vestelor galbene”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

135 de răniţi şi 1.385 de arestaţi - acesta este bilanţul protestelor de ieri de la Paris şi din marile oraşe ale Franţei.

Violenţele nu au fost la fel de grave precum cele de sâmbăta trecută, dar guvernul a promis toleranţă zero faţă de anarhişti, extremişti de dreapta şi huligani care vor să provoace haos.

Ieri seară, premierul a transmis că preşedintele Emmanuel Macron va propune măsuri de dialog. La rândul său, Macron a felicitat pe Twitter forţele de ordine.

„Pentru toate forțele de ordine mobilizate astăzi, vă mulțumesc pentru curajul și profesionalismul excepțional de care ați dat dovadă”, a postat Macron pe Twitter.

Sirene, scandări furioase şi grenade asurzitoare au răsunat ieri, întreaga zi, în centrul Parisului, invadat de 10.000 de „veste galbene", potrivit ministrului de Interne.

8.000 de poliţişti au fost pe străzi şi, pentru prima oară în zeci de ani, şi-au făcut apariţia şi blindate uşoare ale Jandarmeriei.

Chiar şi aşa, au avut loc ciocniri pe Champs Elysee şi pe străzile adiacente. Periodic, poliţia a apelat la gaze lacrimogene pentru a dispersa câte un grup compact, iar protestatarii au ripostat cu diverse proiectile.

„Adevarata problema survine atunci când oamenii sunt indiferenți. Atunci când există ură, înseamnă că există și nevoie de iubire", este analiza pe care președintele francez ar fi facut-o, joi, în fața cabinetului său, publicată, astăzi, de Le Figaro.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel