Mesajul emoționant al lui Papa Francisc delegaților COP28: „Concentrați-vă pe viitorul copiilor”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Mesajul emoționant al lui Papa Francisc delegaților COP28: „Concentrați-vă pe viitorul copiilor”
Mesajul emoționant al lui Papa Francisc delegaților COP28: „Concentrați-vă pe viitorul copiilor”

Papa Francisc, nevoit să lipsească de la COP28 din cauza unei bronșite, i-a îndemnat joi pe delegații de la summitul privind clima să "se concentreze pe binele comun și pe viitorul copiilor lor, mai degrabă decât pe interesele anumitor țări sau întreprinderi".

Francisc, care împlinește 87 de ani în decembrie, a declarat că suferă de o formă acută de bronșită care l-a împiedicat să facă deplasarea la summitul din Dubai din acest weekend, la ordinul medicului său.

 

Papa Francisc: „După cum vedeți, sunt încă în viață"

 

Papa a avut o serie de probleme de sănătate în ultimii ani care au implicat internări în spital, ultima dată în luna iunie. În ciuda ultimei sale afecțiuni, el continuă să lucreze și să se întâlnească cu oamenii.

"După cum vedeți, sunt încă în viață", a spus el în remarci neașteptate în timpul unei audiențe cu persoane care se aflau la Roma pentru a participa la un seminar despre sănătate și etică.

"Doctorul nu m-a lăsat să merg în Dubai. Motivul este că acolo este foarte cald și treci de la căldură la aer condiționat și (nu este convenabil) în această situație bronșică. Slavă Domnului că nu a fost pneumonie. Este o bronșită foarte acută, infecțioasă", a spus el, potrivit unei transcrieri de la Vatican.

Francisc a precizat că nu avea febră, dar că lua antibiotice, confirmând ceea ce Vaticanul a spus miercuri într-o declarație.

În timpul unei alte audiențe, joi, cu teologii, papa a spus: "Nu am avut timp să vorbesc cu el: Rugați-vă pentru mine. Rugați-vă pentru mine, nu împotriva mea, pentru că această slujbă nu este ușoară. Vă mulțumesc".

 

„Concentrați-vă pe viitorul copiilor”

 

Joi a început summitul COP28 privind clima. Francisc urma să ajungă vineri pentru a ține un discurs și a avea întâlniri bilaterale înainte de a pleca duminică.

Papa, care a făcut din protecția mediului una dintre caracteristicile papalității sale, spera să profite de această ocazie pentru a-și reînnoi apelurile la acțiune împotriva încălzirii globale.

Scriind joi pe platforma de socializare X, papa i-a îndemnat pe delegații COP28 să se concentreze asupra binelui comun, adăugând: "Fie ca ei să demonstreze noblețea politicii și nu rușinea ei".

Cardinalul secretar de stat Pietro Parolin, al doilea la comanda Vaticanului, a declarat miercuri reporterilor că se așteaptă să conducă delegația Sfântului Scaun la negocierile privind clima.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel