Mesajul de Paște al Regelui Charles: „Avem nevoie de cei care ne întind o mână de ajutor”

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Starea de sănătate a Regelui Charles se înrăutățește. Surse: „Situația se destramă”
Starea de sănătate a Regelui Charles se înrăutățește. Surse: „Situația se destramă”

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Regele Charles al Marii Britanii, a adus un omagiu celor care oferă ajutor și sprijin în vremuri de nevoie, subliniind importanța solidarității și a dăruirii în comunitate. 

Mesajul său, transmis în timpul unei slujbe religioase la Catedrala Worcester din centrul Angliei, a fost primit cu recunoștință și emoție de către populație.

Regele în vârstă de 75 de ani și care luptă împotriva cancerului a evidențiat contribuția valoroasă a diferitelor organizații și a personalului altruist la bunăstarea națiunii, dar și importanța gesturilor individuale de prietenie și sprijin în momente dificile.

"În această țară, suntem binecuvântați de toate serviciile care există pentru bunăstarea noastră. Dar, dincolo de aceste organizații și de personalul lor altruist, avem nevoie foarte mult de cei care ne întind o mână de ajutor, mai ales în vremurile grele pe care le trăim", a transmis Charles.

 

Regele Charles rămână dedicat serviciului său către națiune în ciuda bolii

 

Mesajul regelui a venit în contextul în care familia regală britanică se confruntă cu propriile provocări de sănătate. Nora sa, Catherine, prințesa de Wales, a dezvăluit recent că se află în tratament preventiv pentru cancer, iar regele însuși a fost diagnosticat cu o formă de cancer, fapt anunțat în februarie.

Regele Charles a mai subliniat că este hotărât să rămână dedicat serviciului său către națiune și că urmează exemplul lui Hristos, căutând să servească mai degrabă decât să fie servit.

Deși nu a putut participa personal la slujba de Maundy Thursday din cauza stării sale de sănătate, acesta a fost înlocuit cu demnitate de regina Camilla, care a onorat tradiția oferind cadouri simbolice celor prezenți la ceremonie.

"Este o mare tristețe pentru mine că nu pot fi cu voi toți astăzi. Acest act de închinare aici, în Catedrala din Worcester, îmi amintește de promisiunea pe care am făcut-o la începutul slujbei de încoronare, de a urma exemplul lui Hristos, nu pentru a fi servit, ci pentru a sluji. Asta am încercat întotdeauna să fac și continui să fac cu toată inima mea", mai spune Charles în mesajul său.

Mesajul regelui Charles a fost primit cu înțelegere și apreciere din partea publicului, demonstrând încă o dată legătura puternică dintre monarh și poporul său, precum și angajamentul regal față de binele și unitatea națiunii în vremuri de dificultate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel