Mesajul campaniei de vaccinare în Republica Moldova: „Avem cel mai mare cimitir din Europa. Nu-ți fă griji. Sunt destule locuri”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Mesajul campaniei de vaccinare „Avem cel mai mare cimitir din Europa. Nu-ți fă griji. Sunt destule locuri”
Mesajul campaniei de vaccinare „Avem cel mai mare cimitir din Europa. Nu-ți fă griji. Sunt destule locuri”

Biroul Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) în Republica Moldova a realizat un spot pro-vaccinare împotriva COVID-19, prin care atenționează că pandemia nu s-a terminat.

”La Chișinău avem cel mai mare cimitir din Europa. Așa că nu-ți fă griji” / "Dacă vei avea noroc să ai o formă ușoară, vei scăpa numai cu medicamente și mască de oxigen. Dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri în spitale" - așa încearcă autoritățile din Republica Moldova să își convingă cetățenii să se vaccineze împotriva COVID-19.

Ministerul Sănătății promovează campania de vaccinare prin clipuri cu mesaje dure, în încercarea de a-i convinge pe oameni să se vaccineze împotriva COVID-19.  Mesajul campaniei de vaccinare: ”Pandemia nu s-a terminat! Depinde de fiecare dintre noi când și mai ales cum vom ieși din ea. Vaccinează-te și rămâi în viață!”.

Într-unul dintre videoclipurile postate pe pagina de Facebook a Ministerului Sănătății din Republica Moldova, mesajele transmise de cititori sunt cinice:  "Până acum peste 7.000 de moldoveni au murit de COVID. Tulpinile noi sunt mult mai agresive și mult mai contagioase. Dar tu nu trebuie să-ți faci griji: La Chișinău, de exemplu, avem cel mai mare cimitir din Europa. Aici sunt destule locuri, așa că nu-ți fă griji. Dacă vei avea noroc să ai o formă ușoară, vei scăpa numai cu medicamente și mască de oxigen. Dar asta numai în cazul în care vor fi suficiente aparate și locuri în spitale. Doctorii vor ceda din cauza extenuării. Dar tu să nu-ți faci griji, asta nu e problema ta, să se descurce ei!".

 

 

1141 cazuri de COVID-19, înregistrate, ieri, în Republica Moldova

 

Alte 1.141 cazuri noi de infectare cu COVID-19 au fost confirmate, pe 8 noiembrie, în Republica Moldova. Din numărul total de cazuri, 4 cazuri asociate cu contact în afara țării:  1 - Egipt, 1 - Germania, 1 - România, 1 - Italia. Numărul total de teste efectuate – 6.130, dintre care 4.385 teste rapide.

Bilanțul cazurilor de COVID-19 în țara noastră a ajuns la 347.105. Din numărul total de cazuri, 17 sunt în rândul lucrătorilor medicali: (2-medici, 11-asistenți medicali, 4-personal auxiliar). În total, în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, sunt internate 2.804 persoane confirmate cu infecția COVID-19, dintre care 245 în stare extrem de gravă și 39 pacienți sunt supuși ventilării mecanice.

Alte 1.098 persoane au fost vindecate. În total, 325.991 persoane au fost tratate de COVID-19. În tratament la domiciliu cu forme ușoare și moderate de COVID-19 se află 8.577 persoane, iar 12.302 sunt sub supraveghere la domiciliu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel