MESAJ pentru ROMÂNII din DIASPORA. SEMNAL de ALARMĂ: „Așa suntem noi ca nație, problemele din țară trebuie schimbate”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român trage un semnal de alarmă conaționalilor săi din Diaspora. Marius, un tânăr român, spune că nu poate înțelege românii care spun că pleacă din țară din cauza corupției, dar odată ajunși în țara în care pleacă, aceștia devin ei corupți. El trage o concluzie: „aşa suntem noi ca nație şi că problemele din țară trebuie schimbate, în primul rând de la mentalitatea românului”. 

„Sincer, nu pot să înțeleg românii care au plecat din țară fiind sătui de corupție şi de nedreptățile din România, dar ei odată ajunşi în Anglia, de exemplu, care este primul lucru pe care ei îl fac!?

Păi, unii caută țigări mai ieftine (fie aduse de "antreprenori" din România, fie țigări ruseşti de contrabandă vândute de pakistanezi în magazinele de polonezi de unde le cumpără românii pe teritoriul Angliei) ... eu sunt nefumător, că altfeLLL...

După ce îşi cumpără BMW, caută să îi facă asigurare "pă naşpa" .... după ceva timp, Bemveul din care stă să cadă, are nevoie de ITP (aici îi zice MOT) pe care îl face tot pe nasoale...

Citește și „DIASPORĂ TRISTĂ". SEMNAL de ALARMĂ! Mesajul CUTREMURĂTOR al unui ROMÂN

Să nu uitam că românii sunt şi buni oameni de afaceri, aşa că ăia care au fost printre primii pe aici au închiriat 3-7 case în care bagă câţi oameni intră. Tot la afaceri, mai sunt şi ăia care şi-au luat maşina, dar cu mai multe locuri urmând, ca mai apoi, să asigure transportul către muncă atât pentru ei, cât şi pentru colegii care nu au mașină, doar că la suprapreț (Ruşine acelora care cer 7£ Din Wolver și celor cu 4£ din Burton... Hua!) VREAU SĂ PRECIZEZ CĂ UNII CARE AU CASE DE ÎNCHIRIAT SAU ASIGURĂ TRANSPORT SUNT CHIAR OK, DAR SUNT ȘI MULTE HIENE AFILIATE!!!

Mai este categoria românului meşter, care este fie mecanic (după ce a spălat câteva motoare la liceul județean), fie electrician, fie toate meseriile din lume... (...)

Exemple cu astfel de apucături vă pot înşira până mâine... însă, consider că astea sunt cele mai importante şi că putem înțelege de aici că aşa suntem noi ca nație şi că problemele din țară trebuie schimbate, în primul rând de la mentalitatea românului...

P.S. Nu vreau să se înțelegă că eu sunt altfel... Şi de asemenea este clar că sunt şi români ok şi de bun simț pe aici, dar puțini...”, este mesajul tânărului postat pe pagina de Facebook.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel