Mesaj al ministrului Intotero pentru TOȚI românii din Diaspora

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, a afirmat joi seară că românii, oriunde se află, sunt simboluri vii ale identităţii noastre şi a îndemnat la unire în jurul acestora.

"Simbolurile nu sunt lipsite de viaţă sau de suflet. Simbolurile sunt la fel de vii ca şi oamenii care le susţin. În această perspectivă am gândit proiectul '100 pentru Centenar', pentru că noi credem că românii, oriunde s-ar afla, sunt simboluri vii ale identităţii noastre. Iar cei mai valoroşi dintre românii de peste hotare merită să fie sărbătoriţi de către noi toţi, în pragul Zilei Naţionale, în pragul aniversării centenare a României moderne", a spus Intotero la Gala "100 pentru Centenar", desfăşurată la Ateneul Român.

E a subliniat că această gală "este mai mult decât un proiect cu şi despre oameni, este un proiect despre România", îndemnând la unire în jurul acestora, "mai ales în anul în care aniversăm Centenarul Marii Uniri".

"A fost un proiect de suflet, un proiect cu şi despre oameni, un proiect de suflet, cu şi despre România. Mi-aş dori din tot sufletul ca acest proiect să aibă continuitate, indiferent de ce va fi în viitor. Aşa cum în anul acesta am marcat a zecea ediţie a taberelor ARC prin intermediul cărora, în zece ani, 20.000 de tineri de pretutindeni au descoperit România, anul acesta 3.000, aşa mi-aş dori ca această promovare a elitelor româneşti de pretutindeni să fie un proiect care să continue. Pentru că suntem un popor de oameni harnici, cinstiţi, demni, oameni care, chiar dacă se află la mii de kilometri distanţă, chiar dacă au plecat de foarte mulţi ani de-acasă, iubesc România, vorbesc limba română şi, cel mai important, sunt oameni care vor să sprijine România", a declarat Natalia Intotero pentru AGERPRES, la finalul galei.

În cadrul Galei "100 pentru Centenar" au fost omagiaţi 100 de români de succes din diaspora, "adevărate modele de conduită şi implicare în păstrarea şi promovarea identităţii naţionale peste hotare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel