Merkel AVERTIZEAZĂ: "Nu există nicio posibilitate pentru schimbarea acordului privind Brexit"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Cancelarul german Angela Merkel a declarat marţi, după o întrevedere la Berlin cu premierul britanic Theresa May, că nu există ''nicio posibilitate'' pentru schimbarea acordului privind Brexitul, au declarat surse apropiate cancelarului pentru AFP.

Angela Merkel a făcut aceste declaraţii în cadrul unei reuniuni cu deputaţi din familia sa politică, organizată după o întrevederea cu Theresa May. Aceasta din urmă a venit în Germania pentru a obţine concesii cu privire la condiţiile retragerii ţării sale din UE, au declarat participanţi la reuniune.

Cu toate acestea, cancelarul german şi-a exprimat convingerea că o soluţie cu premierul britanic poate fi încă găsită, având în vedere că majoritatea parlamentarilor britanici nu doresc ca ţara lor să iasă din UE fără un acord, potrivit participanţilor citaţi de agenţia de presă germană dpa.

Theresa May încearcă să obţină asigurări din partea partenerilor săi europeni cu privire la soluţia găsită pentru Irlanda de Nord, astfel încât Regatul Unit să nu fie menţinut în mod permanent în uniunea vamală cu UE, ceea ce împiedică încheierea de acorduri comerciale, a afirmat Angela Merkel în cadrul reuniunii.

În ceea ce priveşte acordul politic, şefa guvernului britanic va trebui să-şi prezinte punctele de vedere la summitul european de joi şi vineri de la Bruxelles, potrivit aceleiaşi surse. Cancelarul a adăugat că acest lucru nu se poate face la nivel bilateral, ci cu toate statele membre ale UE.

Angela Merkel a reafirmat faptul că este un acord şi un text bun care defineşte relaţiile viitoare ale Regatului Unit cu Uniunea Europeană.

La Bruxelles, preşedintele Consiliului European Donald Tusk şi preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker au reiterat marţi că nu este posibil să se renegocieze acordul de retragere.

Theresa May se va întâlni cu cei doi oficiali europeni marţi seara la Bruxelles pentru a încerca să obţină noi concesii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel