Membrii UDMR îl ironizează pe preşedintele Klaus Iohannis: "Planul de Furat Ardealul"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:
sursa foto: Butka Gergo / Facebook
sursa foto: Butka Gergo / Facebook

Iohannis este ironizat pe Facebook de comunitatea maghiară, într-un pamflet inspirat de un serial Netflix. Planul ar urma să fie pus în practică în noaptea de 1 Decembrie de „ungurii rebeli“, „samuraii secui“ şi „hipsterii unguri“. Postarea este realizată chiar de către un consilier local din Satu Mare, Gergo Butka şi a fost distribuit şi de alţi membri UDMR.

Membrii comunităţii maghiare au început să distribuie pe Facebook un mesaj ironic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis inspirat din serialul Netflix - „La Casa de Papel“.

Pamfletul este prezentat sub forma unui „Planul de furat Ardealul“ şi este însoţit de un afiş în care apar feţele mai multor lideri UDMR, printre care liderul Uniunii, Kelemen Hunor, afiş pe care este scris „Ardeal Heist, Casa de Werner, A Nagy Erdelyrablas“ – „An UDMR original series“.

 

Membri UDMR, ironii la adresa preşedintelui Klaus Iohannis: "Un pamflet"

 

Planul ar urma să fie pus în practică în noaptea de 1 Decembrie de „ungurii rebeli“, „samuraii secui“ şi „hipsterii unguri“. Postarea este realizată de un consilier local din Satu Mare, Gergo Butka.

"Dragi prieteni români, pe baza serialului La Casa de Papel am întocmit PFA (Planul de Furat Ardealul).

In noaptea de 1 Decembrie, o echipă a ungurilor rebeli va porni dinspre Csiksomlyo: produsele artizanale din Corund și sarea din Praid vor fi încărcate pe trenul Korona, direct spre Ferihegy, știți aeroportul de unde porniți în concediu. 

O altă echipă de samurai secui, înarmați cu mitraliere de kürtőskalács, vor ataca palatul prezidențial. Dar Klaus nu va fi acasă, fiind în concediu din 15 mai. A treia echipă, a hipsterilor unguri va împinge centrele istorice construite in epoca austro-ungară dincolo de graniță, până la Hajduszoboszlo. Între cartierele Mănăstur și Mărăști va rămâne o groapă, potrivită pentru investiții imobiliare. 

Citeşte şi: Ungaria. Premierul Viktor Orban, reacţie la declaraţia preşedintelui Klaus Iohannis: "Dacă vom fi nevoiţi, vom ridica mănuşa aruncată"

Pe dimineața, nici un ungur nu va mai fi in țară. Noa, atunci va fi bai. Conducătorii vor trebui să se concentreze pe probleme reale, cum ar fi pandemia sau relansarea economică. 

Acest text este un pamflet și trebuie tratat ca atare Important este să nu vă lăsați manipulați. Cu respect, Gergo Butka", a scris consilierul local din Satu Mare, pe pagina sa de Facebook.

Potrivit G4Media, postarea a fost distribuită şi de de fostul viceprimar din Cluj-Napoca, Anna Horvath, care are la activ o condamnare definitivă la închisoare cu suspendare, plus o sută de zile de muncă în folosul comunităţii

Citeşte şi: Klaus Iohannis SPULBERĂ autonomia Ţinutului Secuiesc: "Vor să dea ARDEALUL ungurilor. Aşa ceva nu va EXISTA"

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD pentru legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc, afirmând că social-democraţii se luptă în birourile secrete din Parlament ca „să dea Ardealul ungurilor”.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel