Meleşcanu: Mai sunt 15 români în Sri Lanka. Veşti de ULTIMĂ ORĂ despre cei opt copii români

Andreea Cosma |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a venit cu noi precizări porivind situaţia celor opt elevi români, prinşi în mijlocul atracurilor sângeroase din Sri Lanka şi spune că rudele a 15 cetăţeni români au contactat ambasada pentru a afla dacă mai sunt încă în viaţă. Între timp, bilanţul victimelor a ajuns la 207 morţi şi peste 500 de răniţi. Autorităţile se aşteaptă ca numărul acestora să crească.

Ministrul Teodor Meleşcanu a anunţat că cei opt copii au fost scoşi din capitala Colombo şi duşi într-o bază militară. De asemenea, s-a aflat de existenţa a altor 15 cetăţeni români, pe care rudele lor din ţară i-au căutat prin itnermediul ambasadei.

"Au fost, pe lângă cei opt copii de la Colegiul "Negruzzi", din Iaşi, - care au fost într-o unitate militară în afara capitalei Colombo şi sunt într-o zonă de securitate foarte serioasă, deci nu sunt probleme - mai avem 15 români pentru care rudele au cerut să primească informaţii despre situaţia lor. Prin intermediul ambasadei, s-a luat legătura telefonică şi toţi au confirmat că nu au niciun fle de probleme", a declarat Teodor Meleşcanu, la Realitatea TV.

 

Meleşcanu: 15 români, căutaţi de rudele din ţară

 

Ministrul susţine că nu sunt români printre victime, potrivit ultimelor informaţii. Însă astăzi se vor reuni de urgenţă reprezentanţii statelor UE şi autorităţile din Sri Lanka pentru a afla datele exacte.

"S-au adoptat măsuri foarte stricte, interzicerea circulaţiei în capitală. Astăzi după-amiază va fi o întâlnire a statelor membre ale UE cu autorităţile din Sri Lanka pentru a avea informaţii detaliate. La ora actuală nu avem informaţii potrivit cărora am avea români victime", a mai spus Meleşcanu, la Realitatea TV.

Citeşte şi: Atentat în Sri Lanka cu sute de morți. Opt copii ROMÂNI, prinși în INFERN

Ministurl Afacerilor Externe le recomandă românilor aflaţi în Sri Lanka să contacteze ambasada dacă vor să se întoarcă în ţară.

"Din câte ştim, aeroportul nu a fost închis. Noi am recomandat tuturor celor care vor să se întoarcă în ţară să ia legătura cu ambasada României. Sperăm că mâine, poimâine vor veni la ambasadă, să vedem cum am putea să asigurăm întoarcerea lor în ţară", a conchis ministrul, la Realitatea TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel