Medvedev amenință cu atacuri asupra Europei și SUA: „Rachetele hipersonice își vor putea atinge țintele. Nu există cale de întoarcere”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Dmitri Medvedev, fostul președinte și prim-ministru rus și în prezent vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a emis un alt mesaj Telegram, în care amenință Europa.

Medvedev a menționat: „Vor avea loc referendumuri, iar republicile Donbas și alte teritorii vor fi admise în Rusia. Protecția tuturor teritoriilor care s-au alăturat va fi întărită semnificativ de forțele armate ruse”.

Fostul președinte al Rusiei a mai adăugat, potrivit Știrile PRO TV: „Rusia a anunțat că nu numai capacitățile de mobilizare, ci și orice alt armament rusesc, inclusiv arme nucleare strategice și arme bazate pe noi principii, ar putea fi folosite pentru o astfel de protecție. Prin urmare, diverși idioți pensionari cu trese de generali nu ne vor speria dacă vorbesc despre o lovitură a NATO în Crimeea. Cu siguranță, rachetele hipersonice își vor putea atinge țintele din Europa și Statele Unite mult mai rapid. Occidentul, în general, toți cetățenii țărilor NATO trebuie să înțeleagă că Rusia și-a ales propriul drum. Nu există cale de întoarcere”.

Mesajul lui Medvedev vine de la o zi de la discursul către națiune susținut de Vladimir Putin prin care a anunțat o mobilizare militară parțială și a amenințat Occidentul că nu va ezita să răspundă la „șantajul nuclear” pe care îl practică liderii principalelor state NATO.

 

Vezi și 

 

Proteste masive în Rusia. Oamenii curajoși au ieșit în stradă să îi spună lui Putin că s-a umplut paharul: „NU RĂZBOIULUI!”

 

Vladimir Putin a anunţat mobilizarea generală pentru 300.000 de ruşi, cu gândul la asaltul final în Ucraina, şi a rostit din nou ameninţarea nucleară. Pentru ruşi a fost prea mult! Mulţi au început să fugă din ţară ca să nu ajung carne de tun într-un război în care nu cred, iar alţii au trecut la proteste.

Preşedintele rus a anunţat miercuri dimineaţă o „mobilizare parţială” a rezerviştilor, deschizând calea pentru o escaladare majoră a războiului din Ucraina, în timp ce Moscova pierde teren pe câmpul de luptă. Liderul de la Kremlin a avertizat că Rusia este pregătită să utilizeze „toate mijloacele sale de apărare”, inclusiv nucleare, pentru a „se apăra”.

Localnicii au ieșit  la proteste în această seară. În ciuda Miliţei care încercuieşte pieţele din toate marile oraşe, oamenii au început să se adune încă de acum patru ore în locurile anunţate pe reţele de socializare.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel