Medicul român mort azi de COVID-19, testat negativ de două ori în martie

Narcis Popa |
Data publicării:
sursa foto: www.a1.ro
sursa foto: www.a1.ro

Medicul de 62 de ani, care a murit în urma infectării cu COVID-19, efectuase două testări PCR în luna martie, ambele rezultate fiind negative, a informat miercuri conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa.

După ce a intrat în contact cu un asistent de la SCJU Constanţa, infectat cu noul coronavirus, şi în urma efectuării primului test PCR, medicul a stat în izolare 14 zile.

"Medicul a activat în cadrul secţiei Medicină Internă II. În cadrul anchetelor epidemiologice din această secţie, medicul a efectuat două teste PCR, ambele fiind cu rezultate negative. Primul test a fost recoltat pe 12 martie, fiind considerat contact al primului caz Covid din SCJU (asistentul şef din secţia Medicală II). Rezultatul a fost negativ dar, potrivit normelor în vigoare, medicul a stat în izolare 14 zile. Pe 27 martie i s-a recoltat al doilea test PCR, rezultatul fiind, din nou, negativ", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de SCJU "Sf. Apostol Andrei".

Potrivit sursei citate, pe 31 martie, medicul şi-a înaintat demisia, iar pe 6 aprilie a fost ultima lui zi de muncă. Pe 8 aprilie, s-a internat cu simptomatologie COVID-19 la Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa.

"Regretăm nespus dispariţia fulgerătoare a colegului nostru. Un coleg minunat care nu şi-a lăsat niciodată echipa la greu. Un om sufletist, un doctor care aproape 20 de ani a semnat condica la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă 'Sf. Ap. Andrei' Constanţa. Este o perioadă extrem de grea, un moment în care cuvintele sunt de prisos. Odihnă veşnică!", au transmis reprezentanţii unităţii medicale.

Conform Ministerului Sănătăţii, pe 11 aprilie, după ce starea de sănătate a medicului s-a agravat, acesta a fost transferat de la SCJU Constanţa la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ''Matei Balş'', unde a decedat pe 21 aprilie. Medicul suferea de obezitate.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel