Medicul Beatrice Mahler, despre al treilea val al pandemiei: "Am motive să cred că a început și în România"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
medic_beatrice_mahler
medic_beatrice_mahler

Medicul Beatrice Mahler, manager al Institutlui "Marius Nasta" a precizat luni, 1 martie, la un post de televiziune că are motive să creadă că suntem în al treilea val al pandemie. Dr. Mahler spune că secția AȚI a spitalului pe care îl conduce este plină în acest moment, iar acest lucru și tulpină britanică, "care circulă deja de ceva timp în România", îi lasă impresia că al treilea val pandemic a început și în țară noastră.

Totodată, medicul pneumolog a ajuns la concluzia că pacienții care se internează la ora actuală "sunt mult mai tineri decât cei de anul trecut". "În ultimele patru zile, secția Covid este aproape la capacitate maximă. De asemenea, numărul de pacienți care se prezintă cu simptomatologie pentru testare a crescut. E o evoluție care nu ne liniștește deloc, din contra. Cel puțîn pe mine mă îngrijorează", a declarat Beatrice Mahler, la B1 TV.

Întrebată dacă se poate spune că valul al treilea a început și în România, dar și ce elemente ar putea duce la concluzia că am intrat în această faza, managerul Institutului "Marius Nasta" a explicat: "Pot să spun că pacienții care se internează în acest moment sunt mult mai tineri decât cei pe care i-am avut anul trecut.

De asemenea, persoanele care vin să se interneze relatează faptul că aproape toți membrii familiei cu care au intrat în contact s-au îmbolnăvit. Formele de boală sunt severe. Terapia în Institutul Marius Nasta este plină în acest moment și acest lucru, și tulpină britanică, care circulă deja de ceva timp în România, mă fac să cred că deja valul 3 a început și în România".

Referitor la al treila val al pandemiei de coronavirus a vorbit și medicul Radu Țincu de la Spitalul Floreasca. Doctorul a precizat că va fi o situație diferită de cea din 2020. "Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o varianta virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată. Anticipez că va fi o accelerare a tarnsmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă", a precizat medicul.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel