Medicii români din Italia, după ce bilanțul a atins 2.500 de morți: „Nu este o alarmă falsă, nu este o glumă”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În Italia, câţiva medici români lucrează cot la cot cu cei italieni, pentru a trata cât mai mulţi pacienţi infectaţi cu coronavirus.

Obosiţi şi stresaţi, ai noştri recunosc că ultimele zile au fost la limită.

La Roma, autorităţile au deschis un nou spital dedicat doar celor bolnavi de Covid 19. Din păcate, sunt deja peste 2500 de decese.

Agenţia de Protecţie Civilă din Italia a anunţat marţi 345 de noi decese înregistrate în ultimele 24 de ore.

 

„Italia este într-o perioadă critică”

 

Oana Stegaru lucrează într-un spital din Monza, Lombardia, zona cu cele mai multe decese înregistrate în Italia.

„Italia este într-o perioadă critică în care medicii au decis pe cine să salveze şi pe cine nu. Nu este o alarmă falsă, nu este o glumă. Suntem într-o situaţie de urgenţă globală. Luaţi mesajul meu în serios şi rămâneţi cât mai mult timp acasă. E nevoie de doar două săptămâni pentru a opri contagierea″⁣, spune Oana Stegaru, asistenta medicală în Italia, potrivit Știrile PRO TV

 

Românii au voie să meargă la serviciu doar după ce obţin permise speciale 

 

Românii, la fel ca italienii, au voie să meargă la serviciu doar după ce obţin permise speciale. Iar dacă se duc la magazine sau farmacii, poartă măşti şi stau la cozi păstrând cel puţin un metru distanţa între ei.

„Pentru a putea merge la serviciu, este o declaraţie cu ştampila de la locul de muncă, cu faptul că trebuie să mă deplasez pe ruta respectivă de acasă până la serviciu. Asta e una dintre declaraţii. Mai este una ieşită ieri, dacă am înţeles bine, sau zilele trecute; este aceata, prin care atest că pot merge la cumpărături, pot merge pentru situaţii de strictă necesitate, motive de sănătate - deci la farmacie”, a spus Mircea Chiriac, din Lombardia.

„După ora şase se închid toate, ştii. După ora şase, şapte. Se închid toate magazinele. Totul deschis”, a adăugat Giani Constantin, din Roma.

Pacienţii infectaţi cu coronavirus sunt internaţi la un spital nou din Roma dotat special pentru tratarea bolnavilor de COVID-19.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel