Medicii din București nu vor mai avea voie să discute cu presa

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Angajații din subordinea ASSMB, între care se numără și medicii din cele 19 spitale din Capitală, nu vor avea voie să discute cu jurnaliștii, cu excepția purtătorilor de cuvânt, care vor informa conducerea cu privire la informațiile solicitate de presă. Măsura este inclusă în regulamentul ASSMB.

„În situația în care vreun salariat este contactat de către jurnaliști/ziariști, acesta îi va îndruma către purtătorul de cuvânt desemnat, care va informa conducerea ASSMB cu privire la informațiile solicitate. Salariații nu vor furniza reprezentanților presei informații privind ASSMB sau în numele acesteia, cu excepția cazului în care au fost abilitați expres, în scris, în acest sens. Nerespectarea acestei reguli constituie abatere disciplinară și se va sancționa conform prevederilor prezentului Regulament Intern”, se arată în articolul 61 al Regulamentului intern transmis Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) unităților în luna decembrie 2019.

Potrivit aceluiași document, sancțiunile disciplinare pe care le poate aplica ASSMB sunt: avertisment scris; retrogradarea din funcție cu acordarea salariului corespunzător funcției în care s-a dispus retrogradarea pentru o durată ce nu poate depăși 60 de zile; reducerea salatriului pe o durată de 1-3 luni cu 5-10%; reducerea salariului de bază și/sau după caz, a indemnizației de conducere pe o perioadă de 1-3 luni cu 5-10%; desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă.

ASSMB are în subordine 19 spitale din Capitală, între care și Spitalul „Victor Babeș”, Spitalul „Cantacuzino”, Colentina, Colțea sau Malaxa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel