Medicii de la ATI, mărturii cumplite: "Zi şi noapte vin pacienţi. Ne mor în braţe, ne mor în mână. Trăim momente tragice"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
pacienti_covid
pacienti_covid

Medicii care lucrează la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara sunt copleşiţi de numărul de cazuri grave cu care trebuie să se confrunte. Potrivit coordonatorului ATI, Mirela Porosnicu, rata de supravieţuire a celor care ajung la terapie intensivă la Babeş a scăzut sub 10 la sută.

"Încercăm să ne menţinem optimismul şi să ne gândim că la un moment dat se va termina. Nu ne putem lăuda cu un succes al supravieţuirii. La pacienţii intubaţi, şansa de supravieţuire este de sub 10%", a declarat Mirela Porosnicu pentru Digi 24.

"Am avut pacienţi de o tărie extraordinară, au luptat ca nişte eroi, până într-o zi când mi-au spus: nu mai sunt tare", a spus, potrivit sursei citate, şi medicul Ciprian Gândac. La rândul sau, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara a declarat că starea pacienţilor se agravează atât de brusc încât sunt cazuri în care medicii nu mai au ce să le facă.

"Zi şi noapte vin pacienţi, ne mor în braţe, ne mor în mână, câteodată nici nu mai apucăm să ajungem la ei că decedează subit. Trăim momente tragice. Am trăit poveşti tragice, cum am trăit şi poveşti de succes. Nu poţi să fii un medic bun dacă nu ai credinţă şi nu empatizezi cu pacientul, nu poţi fi robot. Oricât de mult ne-am proteja, interiorizăm toate cazurile. Când pacientul se uită cu speranţă la tine, trebuie să găseşti resursa umană şi de infrastructură să faci tot pentru el, pentru că nu poţi să îi dezămăgeşti speranţa şi el îşi pune viaţa în mâna ta. Eşti dator să faci tot ce poţi să-l salvezi", a declarat Cristian Oancea pentru Digi 24.


[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel