Medicii de familie români se întorc în țară: Cereri de revenire

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Ministrul Sorina Pintea a declarat joi seara la TVR că numărul medicilor de familie este insuficient şi a menţionat că în ultimele trei luni au fost depuse la Ministerul Sănătăţii 100 de cereri de revenire în România pentru a profesa din partea unor medici plecaţi să profeseze în străinătate.

"În perioada 2017-2018 s-au depus dosare pentru certificate de conformitate în număr de 12.682. Avem confirmarea că doar 6.800 de medici au plecat în străinătate în această perioadă din cei 12.682. Poate au plecat şi ceilalţi, dar noi confirmarea o avem doar pentru aceştia. În ultimele trei luni au fost depuse la MS peste 100 de cereri de revenire", a arătat Pintea.

Potrivit ministrului, salariul unui medic rezident în ultimul an este între 5.000 şi 6.000 lei, al unui medic specialist chirurg care face patru gărzi pe săptămână - în jur de 11.000 lei, al unui medic de anestezie-terapie intensivă primar cu patru-cinci gărzi pe săptămână - de până la 20.000 de lei, iar al unui medic de anatomie patologică - până în 25.000 de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel