Medicii de familie cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea

Liviu Ludovic / 1 noi 2021, 23:41 Salveaza PDF Comentarii

Medicii de familie cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea, mai ales pentru angajații din domeniile esențiale. 

Doctorii cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea, mai ales pentru angajații din domenii esențiale, precum sănătate, învățământ sau HORECA. Obligativitatea prezentării certificatului verde nu produce discriminare, spune președintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării și chiar încurajează introducerea lui. 

Medicii de familie cer ca certificatul verde să devină obligatoriu pentru toată lumea, chiar dacă în prezent legea propune obligativitatea certificatului verde la locul de muncă la stat şi la firmele private unde lucrează simultan peste 50 de persoane.

,,Solicităm ca legea să cuprindă întreaga populație. Certificatul verde să fie folosit în România așa cum a fost folosit în Franța, de exemplu. Principala problemă cu care ne confruntăm este numărul foarte mare de cazuri de îmbolnăviri de Covid-19, în special la pacienți nevaccinați’’, a precizat Raluca Zoițanu, președintele Federației Naționale a Patronatelor Medicilor de Familie.

Certificatul Verde nu este discriminatoriu

 

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării spune însă că demersul este cât se poate de legal și respectă prevederile prevăzute în Constituție.

,,Argumentul este simplu, uitați-vă în Uniunea Europeană, toate statele, 20 de state, care au introdus certificatul verde și uitați-vă la efectele pandemiei în acele state și în statele în care nu s-a introdus certificatul verde, cum e România sau Bulgaria. Diferențele sunt enorme. Ca atare nu văd o problemă de discriminare. E o problemă de voință politică mai degrabă’’, a declarat Aztalos Czaba, președinte CNCD, potrivit Realitatea.

Un medic român reclamă că există grupuri de Facebook care vând certificate Covid

 

Medicul cardiolog Vasile Rădulescu reclamă, miercuri, că există grupuri de Facebook care vând certificate Covid false.

Medicul cardiolog Vasile Rădulescu a susținut că Poliţia Română a demarat o anchetă.

„Există niște grupuri pe Facebook care vând certificate Covid. Mi se pare absolut incredibil să-ți faci business din așa ceva. Vă anunț că Poliția Română a primit deja informațiile și va acționa repede. Și cum vă puteți lua un certificat, știind că aveți o hârtie și ZERO protecție în fața bolii? Câtă inconștiență e asta? Idem cu cei vaccinați la chiuvetă, bașca figurând și vaccinați în sistem! Dacă vedeți moarte pe lângă voi și vreți vaccin, cum procedați? Vă autodenunțați? Avem nevoie de responsabilitate, respectarea regulilor, încrederea în știință. Altfel suntem pe o pistă imorală, ilegală, cu riscuri multiple”, a scris pe Facebook medicul.

Poliţia Română a deschis mai multe anchete vizând eliberarea de certificate false de vaccinare sau aşa-numita ”vaccinare la chiuvetă”.

[citeste si]

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy