Medic psihiatru, verdict despre bărbatul care a intrat cu mașina în Ambasada Rusiei: "Un pedofil complexat. Și-a meritat soarta"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Medicul psihiatru Gabriel Diaconu explică cine a fost Bogdan Drăghici, bărbatul care s-a sinucis intrând cu mașina în gardul Amabasadei Rusiei la București. Bărbatul a fost condamnat la 15 ani de închisoare fiindcă și-a violat fiica, fiind doar ”un pedofil complexat” care "și-a meritat soarta".

Celebrul medic psihiatru Gabriel Diaconu povestește că l-a întâlnit pe Bogdan Drăghici în urmă cu câțiva ani, în studioul unei televiziuni, și că rareori a văzut "o pesoană cu un arc biografic atât de pervers". Mesajul său postat pe Facebook a devenit rapid viral, fiind distribuit rapid de sute de ori. 

"Pentru că deja au început să mă sune mai mulți reporteri privind evenimentul din această dimineață din fața ambasadei Rusiei, în care un cetățean a intrat deliberat cu mașina în poarta clădirii, și apoi și-a dat foc, am să fac câteva precizări.

Persoana respectivă este Bogdan Drăghici.

Bogdan Drăghici este un prădător sexual, un violator de copii, o persoană care a fost acuzată, și deunăzi condamnată, pentru aceste infracțiuni, la 15 ani de închisoare.

Bogdan Drăghici este un om pe care l-am întâlnit, acum mulți ani, într-un studio de televiziune, într-o perioadă în care conducea un ONG numit T.A.T.A. care milita pentru ”drepturile taților”, respectiv care s-a luptat pentru ceea ce a sfârșit prin a se numi ”alienarea parentală”.

Așa cum spuneam unei colege jurnalist adineauri, rareori am întâlnit o pesoană cu un arc biografic atât de pervers. Iar Drăghici, fără doar și poate, este un lup în blană de oaie, care și-a meritat soarta. Ce-i drept, moartea lui este o ultimă declarație de dispreț față de justiție, dovadă că Drăghici trăia cu sentimentul impunității, și se considera deasupra brațului dreptății.

N-are a face nimic povestea acestui psihopat nici cu conflictul din Ucraina, nici cu lupta pentru libertate a ucrainenilor, iar numele lui n-ar trebui menționat în legătură cu ce trăiește acest popor în ultima vreme.

"Un pedofil complexat, un monstru"

 

În fapt, în fantezia lui megalomaniacală, Drăghici se vedea un ”deschizător de drumuri”, câtă vreme în realitate - și el știa asta - nu era decât un pedofil complexat, un consumator de pornografie infantilă, un monstru. Dar un monstru căruia-i plăcea adulația, popularitatea, îi plăcea să fie relevant respectiv în centrul atenției. Nu merită nicio atenție.

Nu merită nici măcar compasiune pentru felul în care a murit.

Fiecare violator de copil ar trebui să-și întoarcă fața și să plângă, iar numele lui ar trebui șters din memoria colectivă. Pentru că una e să ai o boală psihică, oricare ar fi ea, alta e să victimizezi o altă ființă umană. Iar când acea ființă este copil, și nu are abilitatea de-a se apăra, este cu atât mai odios.

Psihiatria, psihologia nu trebuie vreodată să ofere alibi agresorilor. Da, putem explica multe comportamente deviante, și să găsim raționalul în irațional. Cum e și cazul Drăghici. Dar la niciun moment nu vom scoate din culpă, sau îi vom netezi biografia, unui criminal, sau prădător sexual - cum e cazul aici.

E unul din rarele momente când eu, altfel medic, ateu și de obicei înțelegător cu mare parte a umanității, îmi doresc să existe viață după moarte. Pentru că, măcar pe lumea cealaltă, într-un iad personal, acest individ ar primi ceea ce merită", este mesajul postat de Gabriel Diaconu pe contul său de Facebook.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel