MediaSind TVR cere conducerii PSD retragerea sprijinului politic pentru șefa Televiziunii Naționale!

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind, Filiala MediaSind TVR cere noii conduceri a Partidului Social Democrat retragerea sprijinului politic și acceptarea demiterii în regim de urgență a Doinei Gradea din funcția de președinte-director general al Societății Române de Televiziune.

Amintim  că Doina Gradea a fost propusă în această funcție de fostul președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Sindicatul susține că e la instalarea noului președinte-director general și până în prezent, nu s-a supus aprobării plenului Parlamentului niciun raport de activitate, ceea ce a făcut imposibilă demiterea șefei TVR și a camarilei sale. 

În plus, mai mulți membri ai CA au solicitat public, în repetate rânduri, demiterea șefei TVR pentru situația dezastruoasă în care se află cea mai mare instituție de media din România.

"Facem această cerere motivați de faptul că în cadrul Congresului organizației ce a avut la sfârșitul săptămânii trecute, delegații prezenți au votat o moțiune și o conducere care a susținut cu vehemență că va taxa orice abuz împotriva angajaților și, totdată, a promis că va lupta ferm împotriva corupției.  Or, argumentele membrilor CA ai SRTV, ai organizațiilor societății civile și ale salariaților instituției publice în privința numeroaselor abuzuri ale administrației Gradea sunt în acord deplin cu aceste deziderate și impun de urgență demiterea. Nu în ultimul rând, amintim că șefa TVR a folosit deseori în dialogul cu subordonații, același limbaj indecent și arogant pe care l-a avut și fostul purtător de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu,  sancționat recent prin schimbarea din funcție. Or, pentru consecvență și pentru respectarea acelorași principii, se impune și sancționarea persoanei nominalizate de PSD în fruntea Televiziunii Naționale!

De asemenea, având în vedere iresponsabilitatea de care a dat dovadă conducerea TVR privind măsurile superficiale luate pentru protecția angajaților în fața pandemiei, soldate, din nefericire, cu îmbolnăvirea a 13 colegi, considerăm că se impun măsuri urgente de prevenție. MediaSind TVR cere membrilor Consiliului de Administrație a SRTv  să analizeze în ședința ce va avea loc mâine, 25 august 2020,  toate măsurile luate până în prezent de către administrația Gradea. Totodată, cerem să se ia în calcul necesitatea decontării testului pentru depistarea virusului COVID 19 pentru toți care sunt supuși aproape zilnic, contaminării, precum și pentru salariații care se întorc din concediul de odihnă", susțin reprezentanții sindicatului într-un comunicat remis presei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel