Măsurile propuse de Ministerul Culturii, pentru reluarea activităţilor cultural-creative de la 1 iunie

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ministerul Culturii propune măsuri pentru reluarea activităţilor cultural-creative de la 1 iunie 2021, în spaţii închise şi deschise, pe baza legislaţiei şi a recomandărilor autorităţilor publice din România. Acestea vor fi analizate de Ministerul Sănătăţii şi de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU).

Setul de măsuri publicat vineri pe site-ul instituţiei a fost elaborat în urma discuţiilor din cadrul grupului de lucru pentru reluarea activităţii cu public a sectoarelor cultural-creative, grup iniţiat de Ministerul Culturii cu sprijinul prim-ministrului Florin Cîţu. Din acest grup au făcut parte asociaţii şi patronate din sectorul cultural-creativ, prin diferiţi reprezentanţi mandataţi în acest sens, dar şi specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, ministere care şi-au manifestat dorinţa de a lucra împreună pentru a găsi soluţii, inclusiv pentru segmentul HoReCa, transmite MC, scrie Agerpres.

Expertiza medicală a fost asigurată de dr. Victor Costache şi dr. Cristian Oancea, reprezentanţi ai prim-ministrului. Evenimente cu public vor avea loc respectând 2 tipuri de scenarii atât pentru activităţile desfăşurate la exterior, cât şi în interior. Organizatorul este cel care trebuie sa aleagă între aceste 2 scenarii publicate online.

„A fost o muncă susţinută care sper să permită intrarea în normalitate la data de 1 iunie. Am avut în vedere şi experienţa altor state membre UE şi suntem în continuare deschişi spre a îmbunătăţi normele pentru că sănătatea publică primează. Am evidenţiat în repetate rânduri că sectoarele cultural-creative au fost unele dintre cele mai restricţionate şi avem nevoie de susţinere ca acestea să poată redeveni accesibile publicului, atât ca o necesitate socială, cât şi economică“, a transmis ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu. Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail [email protected]. Măsurile propuse pot fi consultate pe site-ul cultura.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel