Spania. Măsurile sociale, aprobate pe perioada stării de urgenţă, prelungite cu trei luni de autorități

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Măsurile sociale aprobate pe perioada stării de urgenţă instituită în pandemie vor fi prelungite cu trei luni în Spania. Între acestea se numără reducerea temporară a ratelor la credite, scutirea parţiala sau totală la plata chiriilor şi oprirea evacuărilor din case pentru persoanele vulnerabile.

Aceste ajutoare erau prevăzute până la 9 mai, pe durata stării de urgenţă, care nu va fi prelungită. Se prelungeşte, astfel, cu trei luni dreptul de a solicita o scutire totală sau parţială a plăţii chiriei, dacă proprietarul este un grup imobiliar sau o entitate publică. Premierul a spus că până la sfârşitul lunii martie au fost aprobate 225.000 de amânări la plata creditelor ipotecare şi peste 370.000 de cereri de anulare a altor credite neipotecare, transmite radioiasi.ro

De asemenea se suspendă evacuările în cazul persoanelor vulnerabile care nu au alternative pentru obţinerea unei locuinţe, inclusiv pentru cei care au minori în întreţinere sau care sunt victime ale violenţei de gen. Şeful executivului spaniol a amintit că se lucrează la prelungirea şomajului tehnic valabil până la 31 mai. Şomajul tehnic este un mecanism de ajutor pentru salariaţii companiilor a căror activitate a fost afectată de pandemie.  Costul pentru aceste cheltuieli este de aproape 30 de miliarde de euro şi va fi finanţat în mare parte de Fondul special pentru şomaj de la Uniunea Europeană.

[citeste si] 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel