Mașina unor români, incendiată la Milano după scandalul monstru din weekend. Italienii cer intervenția ministrului de Interne

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Mașina unei familii de români a fost incendiată în Milano, o continuare a scandalului monstru dintre clanurile de romi români și romi bosniaci care își dispută supremația în zona respectivă. Cetățenii italieni și români care locuiesc legal în clădirile din apropiere sunt disperați de situație și cer ajutorul autorităților, solicitând chiar intervenția directă a ministrului de Interne.

Continuă violențele pornite vineri noapte într-un cartier de la periferia orașului Milano, atunci când 60 de oameni au coborât în stradă cu bâte, răngi și topoare pentru a-și face dreptate. Vorbim despre romi români și romi bosniaci care își dispută un teritoriu. Este o situație extrem de complicată, în contextul în care bătaia generalizată s-a soldat cu mai mulți răniți, între care o femeie și doi copii. Totodată, au fost distruse mai multe mașini.

Mașina unor români, incendiată la o zi după scandal

 

Un autoturism a fost incendiat în parcarea clădirilor Aler din via Bolla, în zona Gallaratese, în seara zilei de sâmbătă, 11 iunie.

Potrivit publicației Milano Today, incidentul ar putea fi legat de scandalul din seara precedentă, atunci când aproximativ șaizeci de persoane din "clanuri" rivale s-au lat la bătaie cu bâte bare de metal. Miza o reprezintă clădirile ocupate în mod abuziv de familii si grupuri de romi.

Pentru a calma scandalul, polițiștii italieni au fost nevoiți să intervină cu mașini blindate și echipamente antirevoltă.

Iată că sâmbătă seara, la mai puțin de douăzeci și patru de ore distanță, o mașină a luat foc. Episodul seamănă foarte mult cu o răzbunare pentru ceea ce s-a întâmplat vineri. Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și, între timp, polițiștii își continuă cercetările.

Consilierul municipal Silvia Sardone solicită primarului să facă o solicitare imediată pentru un echipaj fix poliție în zonă și să mărească numărul patrulelor de seară ale poliției locale.

"Suntem într-un punct fără întoarcere, acesta nu poate fi Milano. Puținii locuitori obișnuiți din via Bolla merită respect și legalitate, cu siguranță nu scene demne de vestul sălbatic", a spus, la rândul său, Stefano Pavesi, consilierul local din partea Lega Nord.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel