Masca de protecţie, obligatorie în toate spaţiile publice din Harghita

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
copii_masca
copii_masca

Masca de protecţie devine obligatorie, de marţi, în toate zonele aglomerate din judeţul Harghita. Măsura a fost adoptată vineri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

 

Potrivit hotărârii CJSU, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru toate persoanele prezente în pieţele agroalimentare permanente sau temporare, închise sau deschise, în târgurile de animale sau de produse tradiţionale, bâlciuri, zone adiacente instituţiilor publice şi agenţilor economici unde se pot crea aglomerări de persoane, zone pietonale intens frecventate, din 11 august, ora 6.00.

Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiţii de aglomerare de persoane, desfăşurate atât în interior, cât şi în exterior, începând cu aceeaşi dată.

"Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă vor stabili prin hotărâri proprii, adoptate până pe 10 august, zonele de pe raza fiecărei unităţi administrativ teritoriale pentru care va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie. Se va avea în vedere delimitarea clară a perimetrelor pentru care se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie. Zonele pietonale şi celelalte zone frecventate de către populaţie, unde va fi instituită obligativitatea purtării măşti de protecţie, vor fi semnalizate corespunzător şi aduse la cunoştinţa populaţiei prin orice mijloace de informare, prin grija autorităţilor administraţiei publice locale", se arată în hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita. Sunt exceptaţi de la obligativitatea purtării măştii de protecţie copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel