Masacru! Zeci de persoane, inclusiv femei şi copii, descoperite calcinate pe un drum, în ajunul Crăciunului

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Masacru! Zeci de persoane, inclusiv femei şi copii, descoperite calcinate pe un drum, în ajunul Crăciunului. FOTO: captură video CNN
Masacru! Zeci de persoane, inclusiv femei şi copii, descoperite calcinate pe un drum, în ajunul Crăciunului. FOTO: captură video CNN

Organizaţia nonguvernamentală Save the Children a anunţat că doi membri ai personalului său în Myanmar au fost „daţi dispăruţi” după ce trupurile calcinate a peste 30 de persoane au fost descoperite în vehicule incendiate în estul ţării.

Rămăşiţele a circa 30 de persoane, printre care femei şi copii, au fost descoperite sâmbătă calcinate în mai multe vehicule în Myanmar, potrivit unui responsabil al rebelilor şi unei organizaţii nonguvernamentale locale, care au acuzat junta militară că i-a omorât pe aceşti oameni.

Printre victimele atacului s-ar afla și doi membri ai organizației Save the Children.

„Avem confirmarea că vehiculul lor privat a fost atacat şi incendiat”, în timpul unui atac comis vineri în statul Kayah, în estul ţării, atac pe care un grup de supraveghere l-a imputat armatei, a anunţat organizaţia pentru apărarea drepturilor copiilor, într-un comunicat citta de AFP, potrivit Agerpres.

 

„Există alte cadavre în camion atât de calcinate încât nu au putut fi numărate”

 

Sâmbătă, fotografii au fost difuzate pe mass-media sociale, în care se puteau vedea două camioane şi un autoturism incendiate pe un drum din cantonul Hpruso, în statul Kayah (est), cu trupuri în interior.

Un responsabil al rebeliunii, Forţele de Apărare a Poporului (PDF), care se opune juntei militare aflate la putere a declarat că nişte combatanţi ai săi au descoperit vehiculele dimineaţa.

Potrivit unui martor „27 de trupuri” au fost identificate, „însă există alte cadavre în camion atât de calcinate încât nu au putut fi numărate”.

Potrivit observatorului Myanmar Witness, „35 de persoane, printre care copii şi femei, au fost arse şi ucise de militari pe 24 decembrie, în cantonul Hpruso”.

 

Myanmar este cufundată în haos

 

Un purtător de cuvânt al juntei, Zaw Min Tun, a afirmat că au izbucnit confruntări la Hpruso vineri, după ce soldaţi au încercat să oprească şapte maşini ce conduceau „în mod suspect”. Ei au ucis un anumit număr de persoane în aceste violenţe.

Myanmar este cufundată în haos după puciul din 1 februarie care a pus capăt unei tranziţii democratice de zece ani. În decurs de zece luni, peste 1.300 de civili au fost ucişi, potrivit unui ONG local, Asociaţia de Asistenţă pentru Deţinuţii Politici, care raportează cazuri de tortură şi de execuţii extrajudiciare.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel