Mărturiile românilor aflați în vacanță în Bulgaria: „În hotel, cei mai mulți nu poartă mască”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Anul trecut, Bulgaria se află în topul listei cu destinații de vacanță preferate ale românilor.

Români aflați în vacanță pe litoralul bulgăresc explică cum au trecut de punctele de frontieră și care este situația în această perioada. „Noi am trecut prin vama de la Giurgiu, fără probleme. Nu ne-au cerut acea declarație pe proprie răspundere privind starea de sănătate, doar datele și numărul de telefon la care poți să fii contactat”, mărturisește o româncă aflată în vacanță cu familia în Bulgaria, în stățiunea Nessebar.

Un alt român aflat în vacanță stațiunea Ezerets din Bulgaria, situată la 15 kilometri de graniță, susține că i s-a cerut declarația pe propria răspundere la punctul de frontieră Vama Veche și i s-a luat temperatura: „Mi s-a luat temperatura în vamă, motiv pentru care am așteptat o oră cu 50 de mașini în față”, susține turistul.

Litoralul și atracțiile turistice. Se respectă măsurile?

Româncă aflată în stațiunea Nessebar mărturisește că, la hotel, angajații nu purtau măști sau le purtau sub bărbie. La fel și chelnerii. „În interiorul hotelului, majoritatea oamenilor nu purtau măști și nici nu le zicea nimeni, nimic. Însă, existau geluri dezinfectante”, adaugă turista, potrivit Ziare.com.

Referitor la păstrarea distanței fizice, românca susține că, între șezlonguri, pe plajă, distanța se păstra, dar la piscină, nu. „Impresia generală a fost că oamenii nu se feresc și erau relaxați. Noroc că nu era multă lume, astfel, am putut sta mai relaxați”. În plus, locațiile turistice au luat măsurile necesare: „Am vizitat Muzeul de arheologie din Neesebarul vechi. Se intră doar cu măști. Sunt trasate pe jos direcțiile de urmat iar casiera avea masca. Oricum, nu erau mulți vizitatori”, susține românca.

La fel stau lucrurile și în stațiunea Ezerets: „Am stat la o pensiune, proprietara nu purta masca, dar nici nu prea interacționa cu turiștii”. Pe plajă, lucrurile stau mai bine: „Acolo, plajă e discretă, nu prea e populată, motiv pentru care, n-am avut probleme cu nimeni”. În plus, regulile sunt respectate în majoritatea locurilor: „În magazine, oamenii respectă regulile. În cele mici, chiar se face coadă afară, pe trotuar”, adaugă turistul.


Restricțiile de intrare în Bulgaria

Pentru a intra pe teritoriul Bulgariei nu este necesară izolarea sau intrarea în carantină pentru cetățenii români sau pentru cetățenii statelor membre UE. Este necesară o declarație pe propria răspundere conform căreia persoana va preciza următoarele:

- Nu are simptome specifice îmbolnăvirii COVID-19.
- Nu a avut contact cu bolnav de COVID-19 în ultimele 14 zile și nu este pusă sub carantină.
- A luat cunoștință de situația epidemiologică din Republica Bulgaria, precum și de riscurile privind infectarea și agentul cauzator al îmbolnăvirii cu COVID-19.
- Va respecta măsurile anti-epidemiologice introduse pe teritoriul Republicii Bulgaria prin ordinele ministrului sănătății.
- Călătorește pe propriul sau risc.
- Scopul călătoriei.
- Se angajează să părăsească fără întârziere teritoriul Republicii Bulgaria (se aplică doar persoanelor care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria).
- Pentru furnizarea de date false, răspunde conform prevederilor legislației Republicii Bulgaria.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel