Mario Draghi: „În viziunea lui Putin nu sunt întrunite condițiile pentru încetarea focului”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

„Condițiile" din partea lui Putin pentru o încetare a focului nu au fost încă îndeplinite, spune premierul italian Mario Draghi. În ce privește o întâlnire cu Zelenski, Putin i-a răspuns lui Draghi că nu e momentul potrivit.

Mario Draghi a făcut aceste declarații la o întâlnire cu presa străină, referindu-se la discuțiile pe care le-a avut cu șeful Kremlinului, scrie ANSA.

„Mi-am exprimat convingerea că, pentru a rezolva probleme cruciale, este necesară o întâlnire cu Zelenski, care a cerut-o de la început. Iar Putin mi-a răspuns că nu este momentul potrivit. Unul dintre punctele de vedere ale lui Putin este că ar trebui să se facă pași mici în negocieri", a adăugat el.

„De fapt, pozițiile celor două părți s-au apropiat un pic, dar sunt prudent, pentru că există încă mult scepticism. Cu toții vrem să vedem o rază de lumină. Sancțiunile funcționează, pacea se obține dacă Ucraina se apără, altfel nu există pace", a remarcat premierul italian.

Mario Draghi a adăugat că și-a reafirmat disponibilitatea Italiei de a colabora pentru a construi o cale spre pace: „a fost acceptată, iar convorbirea telefonică s-a încheiat cu intenția de a păstra legătura".

„Am așteptări pozitive în ceea ce privește rolul Chinei, care ar putea deveni un actor major în procesul de pace. Trebuie să vedem dacă aceste așteptări sunt confirmate de comportamentul Chinei”, a mai spus premierul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel