Marinarii militari români, ajutoarele lui Moș Crăciun pentru zeci de familii sărace

Marinarii militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au fost ajutoarele lui Moș Crăciun și pentru copiii a zeci de familii și pentru bătrânii rămași singuri, în Nazarcea, județul Constanța.

Marinarii Militari de la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” au mers în localitatea Nazarcea, județul Constanța, unde zeci de familii își duc traiul zilnic la limita subzistenței.

„Le-am aflat poveștile de la nea Nelu, proprietarul singurului magazin din sat, omul care, oricând are ocazia, își îndreaptă glasul către oamenii cu sufletul deschis”, povestesc militarii cum au ajuns la aceste familii pe care le-au vizitat și cărora le-au dus darurile lui Moș Crăciun.

„Vreau să le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat să doneze pentru aceste familii. Cu ajutorul lor am putut aduce un zâmbet pe chipurile chinuite și triste. Am donat alimente în valoare de 3.400 de lei. Unii ne-au primit cu lacrimi în ochi, dar toți s-au bucurat enorm de mult. Le mulțumesc tuturor celor care au ajutat ca, împreună, să facem acelor oameni un Crăciun un pic mai frumos”, declară maistru militar clasa a II-a Marius Gabriel Tomița, coordonatorul acțiunii umanitare.

 

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre ceea ce am văzut astăzi”

 

Marinarii militari au întâlnit în drumul lor copii a căror singură năzuință este că Moșul, văzând că au fost cuminți, îi va răsplăti, de Sărbători, pe ei și pe părinții lor.

„Tati, ai spus că nu știi dacă vine Moș Crăciun! Uite că a venit!”, a strigat o fetiță de nici 8 ani către tatăl său, vizibil emoționat de gestul marinarilor militari.

Ei trecut pragul unor case însuflețite doar de inimi de copii care cresc singuri, așteptând cu jind ziua în care părinții lor se vor întoarce de departe, de la muncă, pentru a se aduna din nou, cu toții, în jurul mesei de Crăciun.

Au privit, de asemenea, cu înfrigurare lacrima de pe obrazul unei bătrâne rămase fără niciun sprijin la apusul vieții.

„Îmi este foarte greu să vorbesc despre ceea ce am văzut astăzi. M-a copleșit situația materială a acestor oameni. Sunt bucuros că am putut face ceva pentru a-i ajuta”, afirmă elev militar Andrei Urluială.

 

„Este nedrept!”

 

„Este nedrept ca niște familii, niște copii atât de mici să trăiască în condiții atât de vitrege. Le-am dus jucării, iar când am văzut o fetiță care strângea la piept una dintre păpuși, nu mi-am mai putut stăpâni lacrimile.. Prețuim prea puțin ceea ce avem...”, crede elev caporal Bianca Sandu.

Marinarii spun, după această campanie, că în tumultul vieții cotidiene, în vâltoarea evenimentelor care ne influențează existența, uităm cât de bogați suntem și merită ca, măcar din când în când, să ridicăm ochii din pământ și să privim la cei din jur și înăuntrul nostru, să ne lăsăm copleșiți de bucuria imensă care vine odată cu gesturile mici și să primim în suflet recunoștința și împăcarea generate de simplul gest de a da.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy