Marian Godină și-a dezvăluit salariul. Cat câștigă un luptător de la "mascați" în România

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Polițistul Marian Godină de la Serviciul pentru Intervenţii şi Acțiuni Speciale (SIAS) și-a făcut public salariul pe blocul său.  "Faptul că un polițist a ieșit la pensie la 42 de ani cu o pensie de peste 11000 de lei este într-adevăr o știre foarte bună pentru că provoacă indignare. Și pe bună dreptate", scrie polițistul.

"Eu am colegi, chiar și la SAS, de peste 50 de ani. Un coleg care a ieșit la pensie de curând are o pensie de 3500 de lei. Nu se poate spune că e o pensie mică, dar nici una enormă, așa cum se crede în spatiul public.  Legat de salarii, căci și despre ele se vorbește că ar fi foarte mari, am să dau exemplu salariul meu de luna trecută. Am luat salariu 4400 de lei. Ca să nu mai fie nevoie să răspund comentariilor în care voi fi întrebat dacă nu mai am și alte sporuri, norme de hrană etc, scriu aici că cei 4400 de lei reprezintă totalul banilor intrați pe card. Adică e acolo inclus tot.

Am 15 ani vechime în poliție, din care 12 petrecuți la rutieră, numai în stradă, și 3 la Serviciul pentru Acțiuni Speciale. Pentru acuratețe, pot spune că salariul diferă de la lună la lună, în funcție de orele de week-end lucrate. Așadar, sunt luni în care am ajuns la salariul de 4800 de lei, chiar și 4900, dar niciodată nu am depășit această sumă.

Vi se pare mult ca un polițist de la „mascați” să aibă salariu de 4400 de lei? Repet, ăsta e salariul complet, cu toate sporurile și cu tot cu norma de hrană. Mie mi se pare că e destul de mic, ținând cont de riscuri, de faptul că îmi petrec multe nopți, sâmbete, duminici și sărbători la muncă. Ba mai mult, se întâmplă ca de multe ori să fiu chemat din timpul liber la câte o percheziție sau altă misiune. La finalul misiunii, scriu într-un registru câte ore am fost la serviciu și, în termen de 60 de zile, sunt obligat să îmi iau acele ore liber. Doar când e posibil, că nu-i posibil mereu. Deci orele suplimentare, (se adună destul de multe în fiecare lună) nu se plătesc, ci se compensează cu timp liber", a mai relatat Marian Godină.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

16 apr 2024, 20:40 in Știri
Primar PNL, găsit spânzurat 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel