Marian Godină, explicații după ce mascații au intrat din greșeală peste o mamă cu doi copii

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Polițistul Marian Godină a intervenit în cazul mascaților care, joi, au descins la o adresă greșită și au intrat în casă peste o femeie cu doi copii, care nu aveau legătură cu suspecții pe care îi căutau.

Sperietura a fost atât de mare încât, în final, a fost nevoie de intervenţia unui echipaj SMURD, iar unul dintre copii a ajuns la spital, cu atac de panică. În cele din urmă, anchetatorii au dat de urma unor suspecţi în casa vecină. Aceştia sunt bănuiţi că au furat bani din conturile mai multor cetăţeni americani.

Perchezițiile au avut loc la 18 locații din Brașov, iar printre ofițerii care au intervenit s-a aflat și Marian Godină. Celebrul polițist a avut misiune la altă adresă decât cea cu pricina, însă susține că nu trupele de intervenție au greșit adresa, ci instituția care a emis mandatul.

„Am terminat misiunea și, când m-am uitat la telefon, am aflat, din nou, că sunt un nemernic, un prost, un dobitoc etc care nu e în stare să găsească o adresă corectă. Sunt tagat în toate știrile legate de „greșeala" mascaților de la Brașov, care au intrat peste o femeie cu doi copii, instaurând panica prin țipetele lor. Era vorba de o altă grupă, nu de cea în care eram eu", a povestit Marian Godină joi, pe blogul personal cum a aflat știrea.

 

Marian Godină: „Ar fi fost o greșeală să se fi intrat în cealaltă casă”

 

Polițistul susține că ofiţerii de la combaterea crimei organizate au intrat la locația scrisă în mandatul de percheziție, însă pe lotul de pământ se aflau construite două case, ambele cu aceeașia dresă.

„Pe mandatul de percheziție este trecută adresa cu strada și numărul, număr însoțit de litera „B." (era altă literă, dar nu pot da niciun fel de indiciu legat de adrese). Dintre cele două case, ambele aveau același număr, dar doar una avea și litera „B", cea în care au intrat colegii mei. Așadar, adresa la care s-a intrat azi este fix adresa din mandatul de percheziție eliberat de instanță, cu număr și literă", a scris Marian Godină.

„Ar fi fost o greșeală să se fi intrat în cealaltă casă, care avea același număr, dar fără litera „B". Atunci i-ai fi putut întreba pe mascați ce a fost în mintea lor când aveau de intrat la numărul 48B și dintre 48B și 48 ei au ales să intre la 48", a adăugat el.

 

Godină: „Exact așa s-a întâmplat și în acest caz”

 

De asemenea, Godină precizează că în astfel de misiuni, rolul mascaților este doar să asigure suportul altor structuri, la solicitarea acestora, în cazurile cu risc ridicat. „Deci în cel mai rău caz pot greși adresa structurile solicitante, nu mascați. Mascații pot cel mult să sară gardul când poarta e descuiată, așa cum s-a mai și întâmplat", mai spune polițistul.

„În încăperile în care intrăm și găsim copii, acestora li se vorbește pe un ton prietenos, le spunem că suntem polițiști, să nu se teamă că nu li se întâmplă nimic, îi întrebăm cum îi cheamă, câți ani au etc. Exact așa s-a întâmplat și în acest caz, iar când spun asta o spun cu toată răspunderea și nu aș risca să afirm asta fără să mă bazez pe ceva", a mai adăugat celebrul polițist.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel