Marea Britanie. Zeci de români dorm pe cartoane, pe una din cele mai luxoase străzi din Londra: Șomajul i-a împins acolo

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Chiar dacă sunt în centrul luxului în unul dintre cele mai mari orașe din lume, zeci de români trăiesc mai ceva ca oamenii străzii. Jurnaliștii britanici au făcut publice poze cutremurătoare, care arată cum conaționalii noștri dorm pe cartoane, înghesuiți, la doi pași de hoteluri de cinci stele.

Este vorba despre strada Park Lane din Londra, un loc renumit pentru faptul că este exclusivist și luxos. Doar că acest lucru nu împiedică Marea Britanie să se confrunte cu aceeași problemă ca multe alte țări din lume: oameni rămași fără joburi și case.

Un angajat la unul dintre magazinele de fițe de pe Park Lane a explicat că aproape toți cei care își fac apariția și dorm pe jos sunt din România. Sosesc în fiecare zi, în jurul orei 20:30. Nu au creat niciodată probleme, dar numărul lor continuă să crească.

Oamenii de la diverse organizații caritabile atrag atenția asupra unui fenomen alarmant. La începutul pandemiei, mulți oameni ai străzii au fost găzduiți, prin pricina unui program guvernamental, în hoteluri. Doar că, odată cu reluarea înceată a turismului, acești oameni au fost ulterior și dați afară.

 

Șomajul a împins zeci de mii de oameni pe străzi

 

Așa s-a ajuns aici, într-o situație în care persoanele vulnerabile care nu au pe nimeni și nimic trebuie să doarmă pe cartoane, între magazine.

„Având în vedere numărul tot mai ridicat de concedieri şi ridicarea interdicţiei evacuărilor, următoarele luni vor vedea cel mai probabil o criză devastatoare dacă guvernul nu va interveni. Unele persoane se vor confrunta chiar şi cu posibilitatea de a dormi pe stradă”, a precizat directoarea unei organizații caritabile, potrivit spynews.ro.

Soluția propusă de ONG-uri este punerea unei interdicții asupra evacuării persoanelor fără adăpost. În caz contrar, numărul lor va tot crește.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel