Marea Britanie. Un cuplu de ROMÂNI a ajuns la ÎNCHISOARE. Au EXPLOATAT 41 de CONAȚIONALI: „I-ați adus din propria țară!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Alexandru și Ana Maria Goran au fost ieri condamnați la închisoare după ce au exploatat 41 de români în Liverpool, Marea Britanie.

Potrivit manchestereveningnews.co.uk, Alexandru, ajutat de soția sa Ana Maria, au recrutat muncitori din România, promițându-le un loc de muncă și locuință. O dată ce ajungeau în Marea Britanie, românii erau preluați de Birtwistles - o firmă de prelucrare a cărnii cu sediul în Irlam, Salford.  Însă, Alexandru, în vârstă de 30 de ani, a preluat controlul asupra salariilor și i-a făcut să trăiască într-o locuință foarte mică, unde victimele adesea dormeau și câte patru într-o cameră. Ei plăteau 40 - 50 de lire pe săptămână în chirie către Alexandru.

Li s-a spus unde să lucreze, când să lucreze și cât timp și să nu aibă acces la conturile bancare, la plăți sau la orice înregistrare a ceea ce ar trebui să primească pentru munca pe care o desfășurau. El a dat chiar unora dintre ei identități false, astfel încât să poată lucra două ture la fabrică.

Însă complotul a fost expus în urma unei investigații efectuate de autoritatea de gestionare a abuzurilor de muncă. În martie 2018, soții Goran au fost arestați într-un raid asupra locuinței lor, iar victimele au fost scoase din proprietăți și duse la un centru de primire al Armatei Mântuirii.

Soții Goran au fugit mai târziu din Marea Britanie, dar au fost arestați de autoritățile spaniole la Valencia în august anul curent, după ce a fost emis un mandat european de arestare.

(w670) Sursa foto

„Ați exploatat oameni pe care i-ați adus din propria țară”, a spus judecătoarea Sophie McKone, la pronunțarea sentinței.

Alexandru Goran a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare, după ce a pledat vinovat pentru acuzațiile aduse de procurori. Ana Maria Guran a primit o pedeapsă de 15 luni de închisoare.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel