Marea Britanie. Trei frați ROMÂNI care au ținut în sclavie zeci de conaționali, CONDAMNAȚI. Cum acționau

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Trei frați din România, membri ai unei grupări criminale din Ilford, Marea Britanie, au fost condamnați la 28 de ani de închisoare, fiind găsiți vinovați de trafic de persoane și exploatare.

Valentin Lupu, de 25 de ani, Grigore Lupu, de 39 de ani, și Alexandru Lupu, de 43 de ani, au fost condamnați, vineri, de către tribunalul din Blackfriars Crown, informează Știrile PRO TV. Cei trei bărbați erau membrii unei grupări criminale care făcea trafic de persoane, pe care le aduceau în Marea Britanie pentru a le exploata în construcții.

Citește și UK. O familie de români a ținut SCLAVI 31 de muncitori în construcții. Cât au CÂȘTIGAT "patronii"

Victimele erau păcălite că vor fi plătite cu 500 de lire sterline pentru 30 de zile de muncă. Însă, când ajungeau în Marea Britanie, victimele erau lăsate fără carte de identitate și forțate să locuiască în case supraaglomerate, în Estul Londrei.

Cei trei frați falsificau documente pentru ca victimele să poată lucra în construcții chiar dacă nu aveau calificările necesare. De foarte multe ori, persoanele care ajungeau pe mâna lor erau bătute, iar veniturile le erau controlate de cei trei.

Pe parcursul a trei ani, bărbații au obținut peste 1,2 milioane de lire sterline din veniturile victimelor.

Citește și Marea Britanie. ROMÂNCĂ, obligată de conaționali să trăiască într-o cocioabă cu gândaci. Au EXPLOATAT-O cinci ani

În octombrie 2018, în urma unei acțiuni de amploare, desfășurată în Londra și în România, au fost descoperite 33 de victime ale celor trei: 24 de bărbați 4 femei și cinci copii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel