Marea Britanie. Șoferii cu vârste de peste 70 de ani trebuie să obțină un nou permis de conducere sau riscă o amendă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Șoferii care au peste 70 de ani au fost avertizați de către DVLA că trebuie să-și reînnoiască permisul de conducere la fiecare trei ani, altfel riscă să fie sancționați cu o amendă mare.

Această atenționare din partea Agenției pentru Permisele de Conducere și Permisele de Conducere a Vehiculelor (DVLA) vine în contextul în care cifrele recente arată că în Marea Britanie există în prezent aproximativ 10 milioane de șoferi cu vârsta de 70 de ani și peste.

Automobiliștii care nu își reînnoiesc permisul după ce au împlinit 70 de ani nu vor mai putea conduce în mod legal un vehicul și vor comite o infracțiune gravă dacă vor continua să conducă.

 

Sancțiunile pentru astfel de infracțiuni pot implica o amendă de 1.000 de lire sterline

 

Acest lucru poate fi evitat prin completarea unui formular de cerere D46P, pe care DVLA ar trebui să îl trimită la adresa dumneavoastră înregistrată cu 90 de zile înainte de împlinirea vârstei de 70 de ani.

Copii pe hârtie ale formularului pot fi obținute și de la oficiul poștal dacă nu primiți unul prin poștă, în timp ce cei care doresc să completeze formularul online o pot face de la începutul perioadei de 90 de zile.

După ce treceți de vârsta de 70 de ani, trebuie să reînnoiți la fiecare trei ani.

Amintindu-le șoferilor despre această regulă pe Twitter, DVLA a scris: "După ce împliniți 70 de ani, trebuie să vă reînnoiți permisul la fiecare trei ani. Este ușor, rapid și sigur să o faceți online".

Un înlocuitor ar trebui să sosească într-o săptămână, atunci când formularele sunt trimise online prin intermediul site-ului DVLA, relatează Daily Record.

Cei care folosesc site-ul pentru prima dată vor trebui să se înregistreze și vor trebui să furnizeze o adresă de e-mail, adresele unde ați locuit în ultimii trei ani, numărul de asigurare națională (dacă îl cunoașteți) și un număr de pașaport britanic valabil (dacă doriți să schimbați fotografia permisului).

 

Puteți continua să conduceți în timp ce se reînnoiește permisul 

 

Puteți continua să conduceți în timp ce se reînnoiește permisul dacă: aveți aprobarea medicului dumneavoastră pentru a continua să conduceți, ați avut un permis valabil, conduceți numai în condițiile permisului anterior, cererea dumneavoastră este mai veche de mai puțin de un an, ultimul permis nu a fost revocat sau refuzat din motive medicale și nu sunteți în prezent descalificat.

Șoferii care au fost descalificați ca infractori cu grad ridicat de risc la 1 iunie 2013 sau după această dată nu pot conduce în timpul reînnoirii permisului lor, conform Mirror.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel