Marea Britanie și Franța sunt de acord să acorde mai mult sprijin Ucrainei

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei.

Premierul britanic Boris Johnson și președintele francez Emmanuel Macron au convenit să ofere mai mult sprijin Ucrainei în războiul său cu Rusia, a declarat duminică biroul lui Johnson, în timp ce liderii s-au întâlnit la summitul G7, anunță Reuters.

"Ei au fost de acord că acesta este un moment critic pentru cursul conflictului și că există o oportunitate de a schimba cursul războiului", a declarat un purtător de cuvânt al Downing Street.

Amândoi "au subliniat necesitatea de a sprijini Ucraina pentru a-și întări poziția atât în război, cât și în orice negocieri viitoare. Președintele Macron a lăudat sprijinul militar continuu al premierului pentru Ucraina, iar liderii au convenit să intensifice această activitate", a precizat purtătorul de cuvânt.

Explozii și într-un oraș din Ucraina în mare parte neatins de bombardamente până acum

 

Explozii au fost auzite duminică și în Cerkasî, un oraș din Ucraina în mare parte neatins de bombardamente până acum. În ce privește atacul cu rachete asupra Kievului, cel puțin o persoană a murit, iar 4 au ajuns la spital. Rușii au lovit și o grădiniță.

Explozii au fost auzite în orașul central ucrainean Cerkasî, a declarat guvernatorul regional Oleksandr Skichko pe aplicația Telegram.

El nu a oferit mai multe detalii, potrivit Sky News.

Cerkasî a fost în mare parte neatinsă de bombardamente de când Rusia a invadat Ucraina în februarie.

Duminică dimineața, mai multe explozii au fost auzite în Kiev, iar o rachetă a lovit un complex rezidențial din apropierea centrului orașului, provocând un incendiu, în condițiile în care Kievul nu a mai fost bombardat de aproape trei săptămâni.

Cel puțin o persoană a murit, iar patru au fost spitalizate.

Kyiv Independent anunță că în atacul rusesc din Kiev a fost lovită și o grădiniță. Ministrul Culturii, Oleksandr Tkașenko, a raportat că atacul rusesc cu rachete asupra Kievului a avariat nu doar o clădire de 9 etaje, ci și o grădiniță din apropiere.

Nu au fost raportate victime de la grădiniță.

Ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a inspectat unitățile trupelor rusești din Ucraina

 

Prima vizită în Ucraina a ministrului rus al Apărării. Serghei Șoigu a inspectat unitățile trupelor rusești implicate în Ucraina, relatează Reuters citând Ministerul Apărării.

"La posturile de comandă ale unităților rusești, generalul de armată Serghei Șoigu a ascultat rapoartele comandanților cu privire la situația actuală și acțiunile Forțelor Armate Ruse în principalele zone operaționale", a precizat ministerul într-un comunicat.

Nu se știe exact când a avut loc vizita.

Iaroslav Trofimov, de la Wall Street Journal, consideră că aceasta este prima dată când Șoigu vizitează Ucraina de la începutul războiului, scrie The Guardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel