Marea Britanie oferă bani muncitorilor în lupta cu COVID. Iată suma care se oferă pe zi, pentru autoizolare

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul britanic încurajează cetățenii să se autoizoleze pentru a combate coronavirusul. Pentru a-i stimula în acest sens, cei care vor rămâne în case pentru a nu răspândi virusul vor fi plătiți cu până la 182 lire sterline de către stat.

Miniștrii britanici se tem că unii oameni se vor simți obligați să se angajeze chiar dacă ei sau membrii familiei au un test pozitiv Covid-19, astfel s-au decis să ofere 13 lire sterline pe zi pentru cei care se autoizolează.

Schema este orientată către cei cu salarii mai mici, cum ar fi muncitorii din fabrici, lucrătorii din curățenie, pentru cei care nu pot lucra de acasă precum și angajații independenți, inclusiv șoferii de taxi și livratorii la domiciliu.

Oficialii cred că un motiv pentru care cazurile de infecție au fost atât de mari este datorat faptului că personalul fabricii a continuat să meargă la muncă, chiar dacă erau sfătuiți să se autoizoleze.

În conformitate cu noile reglementări, muncitorii care au rezultat pozitiv vor primi 130 de lire sterline pentru o perioadă de zece zile de carantină. Rudele sau contactele apropiate vor primi 182 lire sterline timp de 14 zile.

„Publicul britanic a sacrificat deja foarte mult pentru a contribui la încetinirea răspândirii virusului ... această nouă schemă de plăți va ajuta persoanele cu venituri mici și care nu sunt în stare să lucreze de acasă să stea în case”, a declarat secretarul în Sănătate, Matt Hancock, potrivit dailymail.co.uk.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel