Marea Britanie. În ATENȚIA ROMÂNILOR! Ce se întâmplă cu prețurile CHIRIILOR anul acesta

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Chiria medie în Londra a înregistrat un record, din cauza numărului mic de proprietăți disponibile, scrie independent.co.uk

Numărul imobilelor de închiriat a scăzut brusc cu 22%, prețurile urmând să crească și mai mult în acest an.

Astfel chiria medie calculată pentru al treilea trimestru al anului 2018 a atins un record de 2.034 de lire sterline pe lună.

Potrivit paginii imobiliare Rightmove, solicitarea de închiriere în capitală a crescut cu 2,1%, cel mai rapid ritm din ultimii patru ani, cu o creștere suplimentară de 4% prevăzută pentru 2019.

Media a depășit astfel un vârf anterior, atins la începutul anului 2016, pe măsură ce numărul locuințelor disponibile pentru închiriere în capitală a scăzut cu 22% în ultimul an.

În afara Londrei au existat cu 10% mai puține proprietăți pentru închiriere disponibile, dar cererea de chirii a scăzut cu 0,6%, cu o medie de 798 lire sterline pe lună.

Citește și Marea Britanie. Tot mai mulți proprietari de locuințe REFUZĂ să închirieze ROMÂNILOR

Rightmove prezice că prețurile din Marea Britanie, cu excepția capitalei, vor crește cu 3% în acest an, din cauză că fondul locativ este limitat.

Estul Londrei înregistrează cea mai mare creștere a chiriilor, fiind vorba despre zonele East Ham, Forest Gate, Biggin Hill, Elephant and Castle și Chadwell Heath.

Hertford a înregistrat cea mai mare creștere a cererii din ultimul an, din afara Londrei, în timp ce East Ham a înregistrat cea mai mare creștere a cererii din Londra.

Miles Shipside, director comercial la Rightmove, a declarat că nu există semne de creștere a activității de cumpărare în acest an, ceea ce înseamnă că chiriile vor continua să crească.

Peste 400.000 de români trăiesc în Marea Britanie și contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel