Marea Britanie: Două familii de români, nenorocite de medicii aceluiași spital Basildon în decurs de câteva săptămâni

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Familiile Ernu și Pintilie au ajuns la același spital din Essex, Marea Britanie: Basildon. Dacă Stela și George Ernu și-au pierdut bebelușul recent născut, mămica Gabriela Pintilie a murit din cauză că nu a primit tratamentul necesar după naștere.

O româncă de 36 de ani, Gabriela Pintilie, rezidentă în Essex, se pregătea să aducă pe lum cel de-al doilea copil al său pe data 28 februarie 2019, dar a ajuns la spitalul Basildon din Marea Britanie înainte de termen, cu trei zile mai devreme. După ce s-a încercat, fără succes, o naștere naturală, medicii au trecut la procedurile pentru operația de cezariană. 

Numai că la 7 ore după naștere, Gabriela avea să moară după o hemoragie puternică pentru că nu a primit tot sângele de care avea nevoie și nici un produs de coagulare.  Deși se solicitaseră 8 unități de sânge, nu i-a fost administrat niciun mililitru, astfel că femeia a murit din cauza unei grave neglijențe medicale cauzată de o comunicare improprie, după cum a conculuzionat Dr. Malcolm Griffiths, un medic ginecolog consultant, citat în calitate de expert în dosarul privind investigarea morții Gabrielie Pintilie.

Citește și: Marea Britanie: Tânără mămică româncă, moartă în spital după o neglijență gravă a medicilor englezi

După doar câteva săptămâni, o altă tragedie avea să se petreacă la același spital Basildon într-o altă familie de români. Stelei Ernu i s-a spus de la spital că i se va induce nașterea pe 12 martie 2019, când avea deja 12 zile de întârziere. Deși începuse să aibă deja contracții și s-a prezentat la spital, femeii  s-a spus să se întoarcă acasă pentru că nu e momentul nașterii, sa ia paracetamol și să revină după trei zile.

Numai că durerile travaliului erau tot mai puternice, așa ca a revenit a doua zi la spital. Numai că a fost tratată cu aceeași indiferență de moașe și medici. După câteva ore a revenit la spitalul Basildon pentru a treia oară, moment în care i s-a spus că inima bebelușului nu mai bate. 

Citește și: Italia. Bebeluș român, MORT în spital. Părinții aduc acuzații GRAVE medicilor

„Am întrebat dacă nu se poate face cezariană, pentru a vedea dacă mai este în viață, deoarece poate că inima lui tocmai se oprise. Doctorul a spus că îi pare rău, dar copilul nu mai este și a părăsit imediat camera. Mi-au înmânat trupul lui mic și m-am bucurat să-l pot ține pe micuțul meu Lucas. L-am ținut într-un pătuț, lângă mine, până dimineața. În ciuda a tot ceea ce mi-au făcut, nici măcar nu l-au spălat. Am simțit un cuțit în inimă”, povestea tânăra mămică româncă drama prin care a trecut.

Cazul celor două familii de români este  reprezentat de firma de avocatură din Londra, Osbornes Law, care colaborează cu avocata română Maria Tiron. „Acesta nu este primul caz pe care l-am văzut în această unotate și ne preocupă faptul că poate exista un model de dezvoltare a pacienților a căror primă limbă nu este engleza, care nu au primit cele mai bune îngrijiri posibile“, a decalarat avocata româncă pe marginea celor două cazuri cu români petrecute în spitalul BAsildon în decurs de câteva săptămâni. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel