Marea Britanie. Accident feroviar grav: 17 persoane au ajuns la spital, după ce două trenuri s-au ciocnit. „Am crezut că este o bombă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Două trenuri au fost implicate într-o ciocnire duminică seara în Salisbury, oraş din sud-vestul Angliei, accident feroviar soldat cu rănirea mai multor persoane, transmit dpa şi Reuters, care citează informaţiile furnizate de poliţia britanică.

"Mai multe persoane au fost rănite dar, din fericire, nimeni nu a murit", a declarat poliţia transporturi britanică.

Coliziunea a avut loc în apropiere de London Road și a implicat o cale ferată South Western și un serviciu Great Western. Accidentul s-a produs la tunelul Fisherton, când un vagon din spate al trenului 1708 al companiei Great Western ce venea din direcţia Portsmouth Harbour cu destinaţia Bristol Temple Meads a deraiat după ce a lovit un obiect în timp ce se apropia de gara Salisbury. Un tren a lovit un obiect într-un tunel, iar al doilea tren s-a ciocnit apoi de acesta din cauza unor probleme de semnalizare.

Un mecanic de tren, care a rămas blocat, a fost îngrijit de paramedici. În total, 17 persoane au fost transportate la spital, transmite BBC.

Accident feroviar grav în Bristol, Marea Britanie

 

"Deraierea a distrus semnalizarea din zonă. Ulterior, trenul 1720 care venea dinspre Londra Waterloo şi se îndrepta spre Honiton s-a ciocnit cu trenul de Bristol, titrează Agerpres.

"Tocmai intram în stația Salisbury și trenul s-a simțit un pic zdruncinat. Tocmai mă ridicasem și îmi pusesem haina pe mine și telefonul în buzunar, când a avut loc un impact masiv și am căzut peste masă. Masa s-a desprins de pe perete și am ajuns sub o altă masă. Au spart geamurile și am ieșit pe fereastră. A fost foarte înfricoșător", a povestit Lucy Gregory, una dintre pasagere, pentru BBC.

"Am fost aruncată de perete și s-a auzit un zgomot puternic. În vagonul în care mă aflam era o doamnă care a fost aruncată de pe scaun în peretele de lângă ușă. Am auzit și am văzut că în trenul Temple Meads era un bebeluș de trei săptămâni care a fost salvat din tren de către pompieri și, din fericire, se simte bine. Când am coborât din tren, l-am văzut pe pompier legănând bebelușul în brațe și apoi am văzut cum mamei i s-a dat copilul și au fost escortați pentru îngrijiri medicale", a povestit Corinna Anderson, în vârstă de 51 de ani, din Derby.

17 persoane au ajuns la spital, după ce două trenuri s-au ciocnit: „Am crezut că este o bombă“

 

Pompierii și salvatorii din Dorset și Wiltshire au declarat accidentul un "incident major", iar aproximativ 50 de pompieri au participat la fața locului. Poliția, serviciul de ambulanță și elicopterele pazei de coastă au fost, de asemenea, trimise la fața locului. Alte servicii feroviare din zonă, în apropiere de tunelul Fisherton din oraș, au fost oprite.

O mamă care ieșise cu familia la colindat în apropiere a comparat zgomotul produs de accident cu "o bombă". Tamar Vellacott, în vârstă de 25 de ani, a declarat că se plimba afară cu copiii ei mici, la aproximativ un kilometru de locul faptei. "A fost un zgomot pe care nu l-am mai auzit până acum... cei mici au început să intre în panică, crezând că este o bombă, iar noi le-am spus că poate un camion s-a prăbușit pe London Road și să nu intre în panică. Nu se auzea niciun țipăt ca la frâne, ci doar un zgomot lung, ca un tunet care lovea linia de cale ferată."

"Nu, nu am avut nici o problemă: În această seară, în jurul orei 19:00 GMT, vagonul din spate al serviciului 17:08 al Great Western Railway de la Portsmouth Harbour la Bristol Temple Meads a deraiat după ce a lovit un obiect în apropierea stației Salisbury. Deraierea a scos din funcțiune toată semnalizarea din zonă“, a declarat un purtător de cuvânt al Network Rail.  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel