Marea Britanie. Boris Johnson: "Vaccinarea va fi obligatorie la intrarea în cluburi. Un test negativ nu va mai fi suficient"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Guvernul britanic vrea să introducă în septembrie un permis de sănătate care să dovedească vaccinarea completă împotriva coronavirusului pentru persoanele care vor să meargă în locuri aglomerate, precum cluburi şi discoteci, a anunţat luni premierul Boris Johnson, notează Reuters.

„Până la sfârşitul lunii septembrie, când toţi tinerii cu vârsta peste 18 ani vor avea ocazia de a fi imunizaţi, intenţionăm să facem din vaccinarea completă condiţia intrării în cluburile de noapte şi în alte locuri în care merg mulţi oameni. Un test negativ nu va mai fi suficient”, a precizat Johnson.

Decizia vine după ce ţări ca Olanda şi Israel au fost obligate să închidă din nou cluburile după apariţia unor focare mari de coronavirus.

Johnson a spus că guvernul nu planifică cerinţe similare pentru pub-uri.

În prima zi de ridicare a ultimelor restricţii din Anglia, Boris Johnson a făcut un apel la prudenţă.

Printre cele mai afectate ţări din Europa, cu peste 128.700 de decese, Regatul Unit a înregistrat recent peste 50.000 de cazuri zilnice, o creştere atribuită variantei Delta, care este mai contagioasă.

În Marea Britanie, 69% din adulţi au fost vaccinaţi complet. Campania de vaccinare se va extinde la copiii cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, dar numai la cei vulnerabili. În prezent, adolescenţii cu vârsta peste 16 ani pot fi vaccinaţi dacă sunt extrem de vulnerabili din punct de vedere clinic sau prezintă un risc ridicat din cauza patologiilor de bază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel