Marea Britanie. Boris Johnson, critici pentru UE după ''blocada arbitrară'' a vaccinurilor anti-COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat miercuri asupra consecinţelor în privinţa investiţiilor pe care le pot avea ''blocade arbitrare'' pentru vaccinurile anti-COVID-19, după decizia Uniunii Europene de spori măsurile de control ale exporturilor de vaccinuri, relatează AFP.

În faţa unor asemenea măsuri, companiile pot avea îndoieli asupra oportunităţii ''realizării unor viitoare investiţii în ţări unde blocade arbitrare au fost impuse'', a spus premierul conservator în faţa unui comitet ce cuprinde preşedinţii diferitelor comisii parlamentare de la Londra.

''Cred că blocarea vaccinurilor sau a ingredientelor pentru vaccinuri constituie un subiect sensibil'', a insistat Boris Johnson, amintind că vaccinurile sunt rezultatul cooperării internaţionale.

Marea Britanie a reuşit până în prezent să vaccineze împotriva COVID-19 peste jumătate din populaţia sa adultă, respectiv peste 28 de milioane de persoane.

Întrucât UE primeşte mult mai puţine vaccinuri AstraZeneca decât ar fi trebuit, Comisia Europeană a decis miercuri să sporească supravegherea exporturilor de vaccinuri anti-COVID-19 produse în statele blocului comunitar, astfel încât să nu poată ajunge în alte ţări, în special Marea Britanie, dozele de vaccin necesare ţărilor europene care se confruntă cu al treilea val al pandemiei.

Discuţii intense între Bruxelles şi Londra sunt în desfăşurare în vederea unui compromis, mai ales privind destinaţia dozelor produse la o fabrică AstraZeneca din Olanda.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel