Marcel Vela, avertisment pentru părinţi: „Acordaţi atenţie persoanelor pe care le urmăresc copiii”

Sursa foto: Facebook @Marcel Vela
Sursa foto: Facebook @Marcel Vela

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, îşi exprimă îngrijorarea faţă de numărul mare de urmăritori pe care îi avea vloggerul Alexandru Bălan, cunoscut sub numele de 'Colo', şi îi îndeamnă pe părinţi să acorde atenţie persoanelor pe care le urmăresc copiii în mediul online, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale.

„Dragi părinţi, sunt convins că a ajuns şi în atenţia dumneavoastră cazul unui cunoscut vlogger care a fost reţinut aseară de Poliţie pentru 24 de ore, sens în care magistratul de caz a dispus astăzi continuarea cercetărilor, măsura controlului judiciar pentru următoarele 60 de zile şi interdicţia de a posta în spaţiul online. Poliţia Capitalei s-a sesizat şi a deschis o anchetă în acest caz, după ce vloggerul respectiv a instigat la violarea minorelor. Spun aceste lucruri pentru că doresc să trag un mare semnal de alarmă părinţilor care nu supraveghează atent activitatea din online a copiilor”, scrie ministrul pe Facebook.

Marcel Vela îi îndeamnă pe părinţi să se adapteze la ceea ce este nou, pentru a putea fi aproape de copii şi pentru a le veghea acţiunile.

„Generaţiile se schimbă şi au cu totul alte pasiuni, alte abilităţi. (...) Deşi ne este greu, doar aşa putem fi aproape de ei şi putem să veghem la acţiunile pe care le întreprind. Nu pot să nu îmi exprim îngrijorarea, mai ales în faţa numărului mare de urmăritori pe care îi avea acest tânăr, peste 850.000, dintre care foarte mulţi copii”, menţionează ministrul.

 

Vela: „Generaţia tânără de acum este generaţia de mâine”El subliniază că anii copilăriei, ai pubertăţii şi ai adolescenţei sunt foarte importanţi, iar dacă pe parcursul acestor etape "nu se pun pietre de temelie trainice", va fi afectat nu doar viitorul copiilor, ci şi al societăţii.

„Generaţia tânără de acum este generaţia de mâine pe care trebuie să ne bazăm! Ne dorim să avem copii, nepoţi stabili emoţional, cu o educaţie frumoasă, cu valori morale care nu se demodează, astfel încât să aibă capacitatea de a se distanţa de oameni precum personajul amintit. Cum am mai spus, mediul online este o sursă nesecată de informaţii mai mult sau mai puţin controlate. Acordaţi atenţie persoanelor pe care le urmăresc copiii dumneavoastră, preocupărilor pe care le au, pentru a preveni eventuale devieri comportamentale. Este o responsabilitate colectivă, a tuturor, pentru un viitor cu tineri sănătoşi şi frumoşi spiritual. Mai mult decât atât, vă rog să semnalaţi de fiecare dată când constataţi orice fel de abateri de la normalitate", adăugă el.

 

Vloggerul „Colo”, sub control judiciar

 

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile faţă de Alexandru Bălan - vloggerul cunoscut sub numele de 'Colo' -, care este cercetat pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare publică.

Procurori au reţinut că, în luna august 2019, bărbatul ar fi realizat un videoclip de tip vlog/live streaming în care şi-ar fi instigat urmăritorii şi abonaţii să realizeze infracţiuni de viol cu precădere asupra persoanelor de sex femeiesc minore, considerând că aceste fapte sunt justificate având în vedere aspectul fizic al acestora şi vestimentaţia sumară, videoclip ce a fost înregistrat şi postat pe platforma online YouTube, videoclipul fiind vizualizat de aproximativ 77.000 de persoane.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy