Marcel Ciolacu, scenariu-bombă pentru alegerile prezidențiale: „Nimeni nu o poate împiedica pe Maia Sandu să candideze...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marcel Ciolacu a avansat unele scenarii privind alegerile prezidențiale din 2024 și o posibilă colaborare între PSD și PNL pentru un candidat comun. Există însă și un alt scenariu care a mai fost folosit de lumea politică românească în momentul alegerii lui Alexandru Ioan Cuza.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a fost invitatul lui Victor Ciutacu, în această seară, la România TV. El a avansat câteva scenarii posibile privind alegerile prezidențiale din anul 202. Unul dintre ele ar putea fi chiar cel prin care domnitorul Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn atât în Moldova, cât și în Țara Românească, ceea ce a dus la Mica Unire  din 1859.

Vreau să vă reamintesc că şi în 2024 sunt alegeri şi pentru funcţia de preşedinte în Republica Moldova, şi mai devreme decât în România. Sunt unul dintre susţinătorii Maiei Sandu şi ai unificării României Mari”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat luni, la RTV despre o posibilă susţineri de către PSD şi PNL a candidaturii actualului preşedinte al Republici Moldova şi la alegerile prezidenţiale din România din anul 2024.

„Nimeni nu o poate împiedica pe Maia Sandu să candideze...“

 

Dar există şi candidaţi în România care au dublă cetăţenie sau pot avea... Avem o criză de securitate în zonă. Şi trebuie să fim foarte atenţi la întreg contextul. Una este ceea ce ne dorim sau ceea ce considerăm noi că este corect şi altceva este realitatea. E un scenariu de lucru. Şi, iarăşi, nimeni nu o poate împiedica pe doamna preşedinte Maia să candideze...“, a afirmat Marce Ciolacu în această seară la România Tv.

„Eu o susţin cât pot de mult pe doamna Maia Sandu, mai ales în perioada dificilă şi mai dificilă prin care trece Republica Moldova în acest moment. Dar, de asemenea, facem parte din familii politice diferite“, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu, scenariu-bombă pentru alegerile prezidențiale

 

De asemenea,  întrebat dacă există varianta candidatului comun PSD-PNL la preşedinţie, Marcel Ciolacu a spus că Nu s-a discutat despre acest lucru, dar „este foarte greu“. 

Nu s-a discutat acest lucru; cred că e foarte... Dacă avem candidaturi separate la europarlamentare, la locale, la generale, este foarte greu să vii pe urmă să ai un candidat comun. Am avut o construcţie politică, USL, pe care o ştiţi şi dumneavoastră, o ştiu şi eu, care a avut un anumit traseu: şi locale, şi generale, cu acelaşi...  A fost o idee bună, dar a fost în jurul unui duşman comun. Cred că nici eu, nici domnul Nicolae Ciucă, în acest moment nu avem un duşman comun. Ne-am implicat amândoi, suntem nişte oameni de bună credinţă - cred că nu poate să conteste cineva acest lucru - şi cred că implicarea noastră şi în actul de guvernare şi în legislativ a fost pentru a depăşi această perioadă complicată. Dacă există un program de ţară pe care să şi-l asume ambele partide, de fapt, să fie o construcţie politică nu pentru că au un duşman comun, ci pentru că au o viziune comună în ceea ce priveşte viitorul României“, a mai spus Ciolacu.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel