Marcel Ciolacu, reproşuri pentru Klaus Iohannis după ce s-a consultat cu ceilalţi şefi de partide: "Este ridicol!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale, spune liderul PSD, Marcel Ciolacu, ca reacție la întâlnirea de la Cotroceni cu liderii PNL, USR-PLUS și UDMR. El spune că social-democrații vor discuta dacă se prezintă la consultările oficiale care vor fi convocate de Klaus Iohannis.

„Într-un stat democratic aceste consultări se fac în urma unui calendar anunțat oficial, pe agenda publică a președintelui României, care nu este președintele PNL sau USR. Nu poți face negocieri înaintea negocierilor oficiale”, spune la Digi 24 Marcel Ciolacu.

El reamintește că, dacă PSD nu va fi invitat primul partid la negocieri, social-democrații nu vor mai onora invitația.

„Ținând cont că premierii se pun pe bilețele, o să luăm acest lucru în discuție (neprezentarea la consultări - n.r.). Este ridicol. Democrația e una singură peste tot. Important e dacă președintele dorește să respecte jocul democratic și Constituția”, adaugă lisrul PSD.

 

Marcel CIolacu: "Este ridicol!"

 

Totodată, Ciolacu apreciază că ar fi fost normal să existe un guvern de uniune națională, pentru că este nevoie un efort național al tuturor partidelor pentru ca România să depășească criză economică și de sănătate.

Președintele UDMR Kelemen Hunor anunță începerea discuțiilor oficiale între PNL, USR-PLUS și UDMR pentru guvernare, după o întâlnire informală cu președintele Klaus Iohannis și liderii celorlalte formațiuni politice.

Liberalii au anunțat că îl susțin pe actualul ministru al Finanțelor, Florin Cîțu, pentru funcția de premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel