Marcel Ciolacu nu vrea comasarea alegerilor: "Nu e bine pentru democrație" 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat luni seara că este suficient timp pentru a fi luată o decizie legată de comasarea alegerilor, însă nu o susţine, punctând că "nu este bine nici pentru democraţie".

"Sunt discuţii, nu cred că se pot (comasa - n.r.), europarlamentarele este exclus să se comaseze cu ceva, pentru că sunt mult mai devreme. Părerea mea că alegerile locale nu pot fi comasate constituţional cu alegerile generale, vom vedea, vom avea discuţia în interiorul fiecărui partid", a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Întrebat dacă ar susţine comasarea alegerilor locale cu cele generale, liderul PSD a negat, subliniind că nu este posibil constituţional.

"Nu, dar nu se poate constituţional. (...) E o decizie pe care avem suficient timp să o luăm. Nu cred că e bine nici pentru democraţie, dacă e să fiu corect. E corect ca fiecare dintre noi să gândim ce-i mai bine pentru democraţie, nu numai ce trăim în timp real, ce urmează şi după deciziile pe care le luăm", a spus liderul PSD.

Ciolacu a mai arătat că nu este adeptul comasării alegerilor nici dacă acest lucru ar fi constituţional, iar acest subiect nu reprezintă un moment critic pentru coaliţie.

Ciolacu e sigur că va fi premier

 

Întrebat dacă este sigur că preşedintele Klaus Iohannis este de acord cu nominalizarea sa ca premier şi pe ce se bazează că va fi desemnat şef al Guvernului, Marcel Ciolacu a răspuns că se raportează la un protocol asumat între partide.

"E o decizie politică, dar nu cred că în acest moment se pune problema aşa. (...) Până va exista altă decizie, eu mă raportez unui calendar asumat, unui protocol asumat între partide. (...) Este atributul preşedintelui de a desemna primul-ministru. Eu mă bazez, nu m-am bazat niciodată pe domnul Iohannis, mă bazez numai pe preşedintele României şi cred că fiecare dintre noi am învăţat sau sper să fi învăţat din greşeli. Chiar îmi doresc o Românie normală. (...) Eu sunt ferm convins că se va respecta (protocolul coaliţiei guvernamentale - n.r.) şi va fi o rotaţie corectă, la timp, fără discuţii, vom ieşi, vom prezenta updatarea programului guvernamental", a spus Marcel Ciolacu.

Șeful PSD îl vrea și pe Mihai Tudose în Guvern



Referitor la posibile schimbări de miniştri în viitorul Guvern, liderul PSD a precizat că o decizie finală va fi luată de liderii coaliţiei, însă şi-ar dori ca din Executiv să facă parte şi Mihai Tudose.

"În acest moment, avem un protocol şi-l respectăm, decizia finală se va lua de către liderii coaliţiei şi pe urmă se vor discuta în partidele fiecăruia. (...) Nu e corect să ştiţi, acum trebuie să mă refer la cele trecute în protocol, fiindcă sunt asumate, nu e corect să vorbim de schimbări de anumiţi miniştri cu o lună înainte, pentru că nu mai funcţionează ministerul. În primul rând, tot Guvernul va cădea, va fi un Guvern nou. Eu aştept o discuţie în primul rând cu primul-ministru, pentru că este primul îndreptăţit să facem împreună o evaluare, a noastră. Am şi eu evaluarea mea, cu echipele de lucru de la partid. Nu mai luăm decizii pe genunchi. Haide, imediat, acum trebuie schimbat. (...) Mi l-aş dori pe Mihai Tudose, nu-i prima oară şi nici ultima oară. Vom vedea. Voi avea în continuare o discuţie. (...) Mihai Tudose ştie întregul tablou din Guvernul României, a fost prim-ministru. Aţi văzut că şi domnul Sorin Grindeanu n-a avut nicio reţinere să meargă, chiar dacă a fost premier, ministru la Transporturi, din punctul meu de vedere, între cei mai performanţi miniştri ai actualului Guvern", a adăugat Ciolacu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel