Marcel Ciolacu: Certificatul verde este o prioritate pentru români

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat sâmbătă că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români.

"Cred că certificatul verde, în contextul european, este o prioritate şi pentru români. L-am urmărit şi eu ieri pe domnul Rafila şi la televizor, am vorbit cu dânsul la telefon, am vorbit şi cu liderul de grup, cu domnul Simonis şi am văzut amendamentele pe care le propune şi domnul Cercel pentru acest certificat verde şi cred că vom ajunge la o concluzie aşteptată şi predictibilă pentru români", a spus Ciolacu la sediul central al PSD, întrebat ce şanse sunt ca proiectul de lege privind obligativitatea certificatului COVID la locul de muncă să fie adoptat săptămâna viitoare.

Marcel Ciolacu şi alţi lideri ai PSD au avut sâmbătă discuţii, la sediul partidului, cu privire la viitorul program de guvernare pe care îl pregătesc social-democraţii.

El a menţionat că până în acest moment nu s-au pus în discuţie nume ale unor persoane care ar putea să fie propuse pentru funcţii de miniştri.

Întrebat dacă Mihai Tudose sau Sorin Grindeanu ar putea face parte din viitorul guvern, Ciolacu a spus: "Este foarte posibil. Nu este o decizie luată, dar sunt nişte oameni cu expertiză, şi Mihai Tudose şi Sorin Grindeanu".

Bilanț coronavirus. Peste 8.000 de cazuri noi și aproape 400 de decese

 

România înregistrează 8.057 cazuri noi de COVID și 390 de decese în ultimele 24 de ore. În ATI sunt 1.867 de bolnavi, între care 31 copii.

Până astăzi, 6 noiembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.701.589 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 9.109 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

1.483.798 de pacienți au fost declarați vindecați.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 8.057 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 89 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 946 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 50.482 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 05.11.2021 (10:00) – 06.11.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 395 de decese (193 bărbați și 202 femei), din care 5 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ilfov, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vâlcea, Vrancea și Municipiul București.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel