Marcel Ciolacu, anunțul serii: PSD intră în GREVĂ parlamentară

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)
Marcel Ciolacu, liderul PSD (Sursa foto: Agerpres)

Președintele PSD Marcel Ciolacu anunță, joi, că în următoarea ședință a Biroului Permanent Național va propune colegilor săi intrarea în grevă parlamentară dacă guvernanții nu vor duce Planul Național de Rederesare și Reziliență în Parlament, pentru a fi discutat. Marcel 

Marcel Ciolacu a declarat, joi sara, la Antena 3, că Planul Național de Redresare și Reziliență a fost trimis înapoi de la Bruxelles pentru că nu e bun și România poate rata banii europeni.

„Nu există o coordonare. În comparație cu actuala putere din România, comisarii de la Comisia Europeană discută cu Opoziția din România. Ei nu peste picior Opoziția din România și avem spre supărarea domnului prim-ministru, informații direct de la Bruxelles. De fapt, în PNRR nu există coordonare între cheltuielile din planul național și cheltuielile din bugetul multianual pe fonduri europene, unde sunt mai mulți bani pentru infrastructură. Oamenii au spus că acest plan de redresare și reziliență este pentru reforme în statul român, reforme majore. El trebuie să intre într-o corelare și cu bugetul multianual al Uniunii Europene. Ei nu au înțeles acest lucru. (...) Toate statele europene merg cu Planul Național de Reziliență și Redresare în Parlament, nu neapărat să fie aprobat, dar să fie discutat transparent. Nu vorbim de planul lui Ghinea, planul lui Iohannis, planul lui Cîțu. E un plan național al României (...) Toată lumea a spus că nu e bun. Ce caută cu el înapoi? Are probleme. Vă spun eu ce i-au propus: e clar că nu îl pot termina, că e varză. I-a trimis cu el acasă”, a spus Ciolacu.

Termen limită pentru PNRR

 

Președintele PSD a spus că de la Bruxelles a fost dat un termen limită pentru ca PNRR să respecte filozofia europeană.

"Nu au filozofia planului (guvernanții – n.r.), nu au înțeles ce prevede acest plan. Categoric (am vorbit la Bruxelles și știu – n.r.). Le-a propus să le mai dea o lună. 'Veți ieși din prima linie, asta este că nu reușiți să îl închegați' ”, a mai spus Ciolacu.

Întrebat dacă România poate rata aceste fonduri europene, Marcel Ciolacu a spus că „momentan nu suntem puși pe șină. Am avut-o pe Corina Crețu, a fost comisar pe dezvoltare și coeziune. Vreau și eu să știu dacă a sunat-o cineva”.

Ciolacu a mai spus că dacă Guvernul nu va aduce PNRR în Parlament, el va propune intrarea în grevă parlamentară.

„Dacă nu vor veni cu PNRR să îl prezinte în Parlament, am să propun colegilor mei să intrăm în grevă parlamentară. Mai exact vom fi în Parlament la grupurile parlamentare, vom participa la comisii , nu vom mai participa la plen, iar domnul Iohannis să-și gestioneze Guvernul său și Parlamentul său fără opoziție în sală. Nu mai participăm la votul final, la voturile din Parlament. Voi propune la primul BPN. E mult prea mult. Sunt ultimele 8 zile”, a mai spus el, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel