MApN: Mina marină din raionul maritim Eforie a fost distrusă

Alexandra Curtache |
Data publicării:
MApN: Mina marină din raionul maritim Eforie a fost distrusă / Foto: Captură video youtube
MApN: Mina marină din raionul maritim Eforie a fost distrusă / Foto: Captură video youtube

Mina marină din raionul maritim Eforie, aflată în derivă la o distanţă de aproximativ 2 mile marine, în largul ţărmului românesc, a fost distrusă, au informat reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit sursei citate, scafandrii de luptă EOD au executat, duminică seara, o misiune de intervenţie pentru neutralizarea şi distrugerea unei mine marine, care se afla în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie.

"Echipa de scafandri ai Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19,30 şi s-a deplasat la faţa locului cu două ambarcaţiuni rapide, unde a aplicat procedurile operaţionale standard pentru astfel de intervenţii. Scafandrii militari au constatat că era o mină marină de tip YAM, care reprezenta un pericol pentru navigaţia în siguranţă, în apele teritoriale româneşti, au transportat mina într-un raion de siguranţă şi au distrus-o prin explozie", a transmis MApN.

 

Aceasta este cea de-a doua intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine



După începerea agresiunii militare neprovocate de către Federaţia Rusă în Ucraina, la data de 24 februarie 2022, aceasta a fost cea de-a doua intervenţie a Forţelor Navale Române pentru distrugerea unei mine marine, care provine din raioanele maritime de la nord de România, unde se desfăşoară acţiunile de război.

Prima mină marină, aflată în zona de responsabilitate a Forţelor Navale Române, a fost distrusă de scafandrii EOD ai Centrului 39 Scafandri, în luna martie, la 70 km travers de Capu Midia, conform Agerpres.

 

 

Scafandrii Forţelor Navale Române derulează o misiune de distrugere a unei mine marine, în Eforie

 

O echipă de scafandri de luptă EOD, din cadrul Forţelor Navale Române, specializaţi în dezamorsarea şi distrugerea dispozitivelor explozive, execută, duminică, o misiune de distrugere a unei mine marine, aflată în derivă, la o distanţă de aproximativ 2 mile marine (3,6 km), în largul ţărmului românesc, travers de Eforie, informează un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Potrivit sursei citate, mina a fost descoperită de o structură a Gărzii de Coastă, iar intervenţia scafandrilor EOD a fost solicitată în conformitate cu procedurile operaţionale naţionale, specifice pentru astfel de situaţii.

"Imediat, conducerea Forţelor Navale a ordonat Centrului 39 Scafandri să ia măsurile necesare pentru a trimite echipa de scafandri de intervenţie în raionul maritim indicat, pentru investigarea situaţiei şi eliminarea pericolului din apele teritoriale româneşti. Echipa Forţelor Navale şi-a început misiunea în jurul orelor 19,30. Vom reveni cu detalii după finalizarea intervenţiei", au transmis reprezentanţii MApN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel