Manifestaţii în Italia pentru a cere pace în Ucraina şi pentru încetarea trimiterii de arme

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Marşuri pentru pace au avut loc în Italia, la o zi după ce miniştrii de externe ai statelor G7 s-au angajat să sprijine în continuare Ucraina în războiul declanşat de Rusia. 

Din ce în mai mulţi politicieni italieni susţin că ar trebui intensificate negocierile pentru a se pune capăt conflictului.

Mii de italieni au participat sâmbătă după-amiază la cele trei manifestaţii organizate în semn de solidaritate cu Ucraina la Roma, Milano şi Napoli. Giuseppe Conte, de la mişcarea populistă "Cinci Stele", şi Enrico Letta, secretarul "Partidului Democrat", s-au alăturat iniţiativei din capitală, unde, potrivit organizatorilor, s-au strâns o sută de mii de persoane, în vreme ce la Milano doar cinci mii de cetăţeni.

Vineri, miniştrii de externe ai statelor din G7, printre care şi Italia, s-au angajat să sprijine în continuare Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei. 

''Armele au fost trimise la început pe motiv că ar fi împiedicat o escaladare'', a declarat un protestatar, Roberto Zanotto, pentru AFPTV. ''Nouă luni mai târziu, mi se pare că a avut loc o escaladare. Priviţi faptele: trimiterea de arme nu ajută la oprirea unui război, armele ajută la alimentarea unui război''.

Manifestaţii în Italia pentru a cere pace în Ucraina şi pentru încetarea trimiterii de arme

 

"Nu războiului, nu trimiterii de arme", "Europa pentru pace" - scria pe pancartele manifestanţilor care au ieşit pe străzi pentru a cere pace în Ucraina şi pentru încetarea trimiterii de arme de către guvernul italian în lupta împotriva invaziei ruseşti.

Femei şi bărbaţi, tineri şi bătrâni, uniţi de convingerea că soluţia la conflictul din Ucraina trebuie să pornească de la o negociere - a comentat pe reţelele de socializare liderul "Cinci Stele", Giuseppe Conte, subliniind că va continua totodată să se opună celor care persistă să spună că armele sunt singura soluţie posibilă.

Noul prim-ministru de dreapta, Giorgia Meloni, a declarat că acest lucru nu se va schimba şi că guvernul intenţionează să trimită în curând mai multe echipamente militare pentru a sprijini în continuare Ucraina în lupta sa împotriva Rusiei.

În urmă cu două zile, Mihailo Podoliak, un consilier al preşedinţiei Ucrainei, i-a îndemnat pe cei care doresc discuţii de pace cu Rusia să nu-şi piardă timpul, întrucât Ucraina nu este dispusă să renunţe la o parte din teritoriul său, potrivit Rador.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel