Bistrița. Jandarmii au "spart" un miting electoral și i-au amendat pe participanți pentru că nu purtau mască

Liviu Ludovic |
Data publicării:
jandarmi_masca
jandarmi_masca

Un eveniment electoral din Bistrița a fost întrerupt de jandarmi deoarece participanții nu purtau măști de protecție. Asta deși jandarmii le-au explicat participanților că sunt obligați să poarte măști la astfel de activități. 18 persoane au fost amendate. 

Potrivit reprezentanților Jandarmeriei Bistrița, miercuri seara, la Bistrița a avut o activitate cu caracter electoral unde mai multe persoane nu au respectat măsurile de sănătate publică impuse prin lege.

Cu toate că au fost îndrumați în acest sens la începutul activității de către echipajul de Jandarmerie aflat la fata locului, participanții nu au respectat măsurile.

„Un număr de 18 de persoane au fost legitimate și au fost sancționate contravențional. Au fost aplicate un număr de 22 de sancțiuni în valoare totală de 16.400 lei, astfel: 18 sancțiuni în valoare totală de 12.500 lei și 4 sancțiuni în valoare de 3.900 de lei”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei Bistrița, potrivit Mediafax.

Potrivit presei locale, care citează imagini de pe Facebook, sancțiunile au fost date pe parcursul unei acțiuni electorale a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

Evenimentele electorale pot fi organizate doar dacă se respectă regulile de protecție sanitară. Astfel, participanții trebuie să poarte mască de protecție la toate întâlnirile electorale organizate în interior sau în aer liber. În plus, la evenimentele din interior pot participa cel mult 20 de persoane, iar durata maximă a manifestării este două ore.

În aer liber pot participa 50 de persoane dacă organizatorul asigură patru metri pătrați pentru fiecare participant. În cazul acţiunilor desfăşurate pe stradă, grupurile nu pot avea mai mult de 6 persoane, iar la acțiunile din ușă în ușă echipele vor avea câte doi membri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel